Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Mer detaljer om hotellet på västra åstranden offentliggörs ”kanske i höst”

Från 2017
Illustation av hotell och Citymarket vid västra åstranden i Borgå
Bildtext Ett hotell och Citymarket ska byggas på västra åstranden i Borgå.
Bild: Borgå stad

Hartela vill inte kommentera i vilket skede föravtalet med hotelloperatören som är på väg till västra åstranden i Borgå är. Projektet går ändå framåt enligt planerna.

Då Yle Östnyland i mars talade med vd Marko Heino vid Hartela i södra Finland verkade det som om föravtalet med hotelloperatören som ska etablera sig på västra åstranden i Borgå var fem före färdigt.

Enligt Heino låg avtalstexten då hos båda parterna för genomläsning, och han sa att han hoppades kunna ge besked om vem hotelloperatören är ”inom kort”.

Ungefär en månad senare, i slutet av april, var föravtalet ännu inte undertecknat.

Vice vd Kimmo Aspholm vid Hartela i södra Finland säger att det är en felaktig tolkning att avtalet skulle ha varit fem före färdigt i mars.

– Inte går vi nu framåt med så hård tidtabell, säger Aspholm.

Hartela: Vi är nöjda med situationen

Kimmo Aspholm säger att processen består av många skeden innan man kommer så långt som att underteckna ett föravtal och ett hyresavtal. Däremot vill han inte kommentera i vilket skede föravtalet är.

Aspholm upprepar också tidigare uttalanden från bolaget om att Hartela har tilltro till projektet på västra åstranden i Borgå.

– Vi utvecklar hotellplanerna i gott samarbete med operatören. Vi här på Hartela är väldigt nöjda med situationen och allt går framåt enligt planerna. Det blir ett bra hotell.

Kimmo Aspholm tror att mer detaljer kanske offentliggörs i början av hösten. Mer än så kan Aspholm ändå inte säga i det här skedet.

Han konstaterar att det är upp till hotelloperatören att fatta beslut om vad som publiceras och när.

Diskussion om artikeln