Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lagerbäck om övergångssummorna: ”Det är sjukligt”

Från 2017
Victor Nilsson Lindelöf i Sveriges tröja.
Bildtext Victor Nilsson Lindelöf blev den näst dyraste svenska övergången någonsin. Zlatan Ibrahimovic är rekordhållare.
Bild: IBL/IBL

Den svenska succétränaren Lars Lagerbäck kritiserar fotbollens fantasisummor. Generellt så tycker jag att det är en vansinnig värld, säger Lagerbäck till Sportbladet.

Debatten om övergångssummorna i fotbollen blossade upp i Sverige efter försvararen Victor Nilsson Lindelöfs flytt till Manchester United.

Lindelöf kostade 35 miljoner euro. Summan kan stiga till 45 miljoner med prestationsbaserade bonusar.

– Så här är tyvärr den här världen men generellt så tycker jag att det är en vansinnig värld med de här summorna som förekommer inom fotbollen. Men jag har inget maktmedel att förändra det. Det är en väldigt bra spelare men jag tycker att det är nästintill sjukligt att man bollar med de här summorna, säger Lagerbäck till Sportbladet.

Fyrtiosex miljoner euro för en 16-åring

De senaste åren har övergångssummorna trissats upp till helt nya höjder.

I dagsläget är det Paul Pogba som är världens dyraste spelare. Pogba kostade United 105 miljoner euro i fjol. Frågan är om Pogba är rekordhållare också efter sommaren.

Kylian Mbappé ser sammanbiten ut.
Bildtext Om Kylian Mbappé lämnar AS Monaco blir han sannolikt världens dyraste spelare.
Bild: All Over Press

Real Madrid jagar tonåringen Kylian Mbappés underskrift för 135 miljoner euro och köpte en 16-åring för 46 miljoner förra månaden.

Lagerbäck är starkt kritiskt till summorna som bollas runt i den moderna fotbollsvärlden.

– Jag tycker det är nästintill sjukligt, säger Lagerbäck.

Diskussion om artikeln