Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Forssell om HIFK:s måltorka: Vi måste bli snabbare

Från 2017
Mikael Forssell på bänken, HJK 2016.
Bildtext Mikael Forssell vet var skon klämmer för HIFK.
Bild: All Over Press

Helsingfors IFK har endast nätat två gånger under de senaste fem matcherna i fotbollsligan. Mot ett SJK i kris ska laget hitta nätmaskorna med ett snabbare spel, säger Mikael Forssell på ligans hemsida.

Både SJK och HIFK har haft det motigt i fotbollsligan den senaste tiden och på onsdagskvällen ställs lagen mot varandra på Tölö fotbollsstadion. SJK förlorade sin första match med den nya tränaren José Manuel Roca vid rodret, samtidigt som HIFK har haft det svårt med målskyttet.

Mikael Forssell säger till fotbollsligans webbplats att laget jobbat hårt på att fixa problemet under landslagsuppehållet. Nu ska HIFK vara snabbare.

– Vi måste spela framåt snabbare, speciellt då vi kontrar. Det har vi också fokuserat på nu. Vi vill skapa mera lägen. Stundvis har det sett bra ut, men det är ändå något vi måste bli bättre på, säger anfallaren.

Sammanlagt har HIFK gjort åtta mål på elva matcher i ligan, men kamraterna har endast lyckats hitta rätt två gånger de senaste fem matcherna. Samtidigt har laget ändå klarat av att endast släppa in fem mål under perioden.

– I kväll hoppas vi att resultatet av träningarna syns på planen, säger Forssell.

Diskussion om artikeln