Hoppa till huvudinnehåll

Sex & sånt

Skönt med dildo - är jag homo?

Från 2017
en man som har handen framme vid kanten av sängen under täcket med en dildo i ena handen och med andra handen visar han tummen upp
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Jag är en 15-årig kille som gillar att föra upp saker i analen. Jag hittade en dildo i min mammas byrålåda som jag testade och tyckte att det var skönt. Är jag homosexuell?

Det är faktiskt en fråga som jag inte kan svara på, om du är homosexuell eller inte. Det är något som du själv måste sitta och fundera på och känna efter hur det känns. Det som stämmer för både flickor och pojkar är att man har mycket känsel kring analöppningen och många tycker att det är skönt att bli smekt eller slickad runt analöppningen. Många tycker om att sätta upp någonting i analen också. Det som lönar sig att komma ihåg är att om man stoppar in någonting är att det är rent och har ett stopp. Stoppar man in till exempel ett ljus eller en febertermometer så kan den faktiskt försvinna in och då måste man gå till läkaren för att få ut den. Homosexualitet har mera att göra med vem man blir kär i och vilket kön man blir mera upphetsad av och man kan ändå fantisera om saker som man egentligen inte vill göra.

Hälsningar,
Patricia Thesleff, sexualrådgivare vid Folkhälsan

Diskussion om artikeln