Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kekki ger bra vitsord åt Finland: ”Vi är verkligt nöjda i tränarstaben”

Från 2017
Uppdaterad 14.06.2017 22:13.
Kaj Kekki.
Bildtext Kaj Kekki var nöjd med mycket.
Bild: Lehtikuva

Handbollslandslags chefstränare Kaj Kekki var överraskad av att vingklippta Finland utmanade Österrike så starkt.

Finland föll med 36–39 mot Österrike på hemmaplan. Siffrorna förväntades vara betydligt fulare då många av landslagets viktigaste spelare var borta på grund av skador.

– Vår trupp består av flera ganska oerfarna killar, fysiskt är vi riktigt små. Med tanke på det så skulle jag ge vitsordet 9 till oss. Det kom såklart en del enkla misstag som man borde bli kvitt, men i anfallsväg var vi lysande, hyllar chefstränaren Kaj Kekki sitt lag.

– Visst var det fint att vi med den här truppen gjorde 36 mål mot ett lag som Österrike. Vi är verkligt nöjda i tränarstaben.

Burväktarna får däremot inga lovord den här gången.

– Målvaktspelet uteblev idag helt och hållet och i försvaret lider vi av att vi är så mycket mindre.

Blickar framåt

I och med förlusten försvann visserligen också den teoretiska möjligheten att kvala in i EM2018, men målsättningen har aldrig varit att medverka redan då.

– Inte hade vi riktigt någonsin en realistisk chans att ta oss till mästerskapen. Vi har haft tre stentuffa motståndare i vår grupp. Att vi vann över Österrike i vår första match höjde på förväntningarna i handbollsfamiljen vilket kanske ledde till en för stor press. I båda matcherna mot Bosnien och Hercegovina gjorde vi massvis med misstag, speciellt med bollen. Jag tror att det till stor del handlade om en press som uppstod två år i förtid.

Redan då Kekki för ett par år sedan valdes till landslagets nya chefstränare slog han fast att målsättningarna ligger i att nå EM2020. Allt som händer före det är bara förberedelser för den utmaningen.

– Jag skulle inte ha tagit emot det här jobbet om jag inte skulle tro på att vi kan kvala in i EM2020. Nästa års VM-kval är ändå otroligt viktigt för oss. Då måste vi få ihop det gäng som ska ta spela i nästa EM-kval som inleds om ett och ett halvt år.

Före det ska ändå pågående kval avslutas med en bortamatch mot handbollsgiganten Spanien.

– Det blir helvetes svårt. Om de spelar med sina bästa så finns det nog inga chanser där. Men om vi spelar med samma attityd som idag så är vi nöjda, avslutar Kekki.

Diskussion om artikeln