Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Marinens officersaspiranter befordras i Åbo slott

Från 2017
Åbo slott.
Bild: Yle/Linus Hoffman

Alla officersaspiranter från marinens kontingent 2/2016 befordras på torsdag 15.6.2017 i Åbo slott till underlöjtnanter i reserven.

Totalt rör det sig om drygt 100 officersaspiranter. De har genomfört sin 347 dygn långa militärtjänstgöring vid Kustflottan, Kustbrigaden, Sjökrigsskolan eller Nylands brigad. Ungefär hälften av marinens officersaspiranter har avlagt reservofficerskursen vid Sjökrigsskolan på Sveaborg och ungefär hälften vid Markstridsskolan i Fredrikshamn.

De personer som har befordrats av Republikens president förkunnas av kommendören för marinen, viceamiral Veijo Taipalus.

De som nu befordras till underlöjtnanter i reserven inledde sin tjänstgöring 4.7.2016 och de kommer att hemförlovas efter att de har återvänt till sina tjänstgöringsplatser efter befordringstillfället.

Genom att ordna ett befordringstillfälle som är gemensamt för alla truppförband vill marinen uppmärksamma att Finland firar 100 av självständighet, en självständighet som tryggas av försvarsmakten som själv fyller 100 år nästa år.

Källa: Marinen

Diskussion om artikeln