Hoppa till huvudinnehåll

Sex & sånt

Är jag bög?

Från 2017
Uppdaterad 16.06.2017 08:35.
london eye upplyst i regnbågens färger
Bild: Paul Brown/ARDEA/All Over Press

Jag är en pojke i militären med ett mentalt problem. Jag har en flickvän, men jag har börjat se på andra män på ett sexuellt sätt. Jag undrar om det är normalt att i ett så här sent skede i livet inse att man kan vara bög? Men en annan sak är att jag ibland när jag står och väntar på duschturen och ser de andra duscha så är det lite genant att stå och köa med ett halv stånd på hela tiden, hur ska ja bära mig åt att kunna gå och duscha utan att behöva skämmas ögonen ur mig ... snälla hjälp mig.

Att tända på samma kön är en helt normal reaktion och verkligen ingenting man kan klassa som ett mentalt problem. Många människor dras till samma kön, både sexuellt sett och då det är frågan om relationer. Ibland kan man vilja leva sitt liv helt och hållet med någon av samma kön.

Jag tycker inte att 19 år alls är en ålder som man kan klassa som sent i livet att upptäcka sådana känslor. De som kommer fram till att de är homosexuella och definierar sig som bögar gör det ofta lite senare än de som uppfattar sig som heterosexuella.

Det finns visserligen människor som redan i dagisåldern vet att de dras till samma kön på ett annat sätt än andra i dess omgivning. En del upptäcker det i tonåren, andra hinner kanske gifta sig och skaffa barn innan de inser vad deras sexuella identitet egentligen är.

Att få stånd i duschkön låter väldigt besvärligt, speciellt då det i armén är svårt att gå mera privat i duschen. Det har jag nog inte så många konkreta råd att ge på annat än att försöka tänka så tråkiga tankar som möjligt, fokusera på något helt annat och hoppas att det hjälper.

Hälsningar,
Suss Åhman, sakkunnig i sexualitet

Diskussion om artikeln