Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK:s måltorka bara fortsätter – fansen sjöng Honkavaaras namn

Från 2017
Uppdaterad 17.06.2017 20:28.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: Valencic bjöd på show i Helsingfors - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Efter dagens 0–2-förlust mot PS Kemi har laget inte gjort mål på hemmaplan i fem raka matcher. Publiken valde också att vädra sitt missnöje med att ropa Jani Honkavaaras namn.

Helsingfors IFK är det målfattigaste laget i ligan då en dryg tredjedel av årets säsong är avverkad. På tretton matcher har laget bara lyckats göra åtta mål.

På hemmaplan har det gått riktigt trögt, senaste målet gjordes i 1–1-matchen mot IFK Mariehamn den 19 maj. Efter det har man spelat fem hemmamatcher utan att göra mål.

– Vi fick inte med oss det resultat vi ville idag. Jag måste ändå berömma grabbarna idag, tyvärr gjorde jag inte min bästa match.

– Femte raka hemmamatchen utan mål så det känns lite tungt. Tidigare har vi inte lyckats skapa chanser men det gjorde vi idag, säger målvakten Tomi Maanoja till Yle Sporten.

Ingen kris i laget

Trots att målskyttet haltar vill Maanoja inte tala om någon kris i laget.

– Insatsen var klart mycket bättre än tidigare matcher så det var ett steg åt rätt riktning. Det är bara att nöta på. Det är många matcher kvar så det finns tid. Vinner vi fyra raka matcher så är med i toppen, säger han.

Även tränaren Antti Muurinen såg mycket positivt i HIFK:s spel i dag.

– Speciellt i första halvlek spelade vi bra och vi skapade chanser. Vi spelade mer rätlinjigt idag och det fanns ingredienser att lyckas, säger han till Yle Sporten.

Antti Muurinen under en presskonferens inför ett Helsingforsderby.
Bildtext Antti Muurinen.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

"Super-Honsu" hördes från läktaren

I den andra halvleken valde publiken vid några tillfällen att sjunga den tidigare tränaren Jani Honkavaaras namn.

– Honkavaara har gjort ett mycket bra arbete med klubben tidigare. Jag förstår att fansen uppskattar honom. Bara fansen klarar av att stöda oss och spelarna klarar av att spela så är det ingen panik, säger Muurinen.

Nästa match är speciellt viktig för HIFK. Då väntar jumbon JJK på bortaplan.

– Jag hoppas att många fans kommer dit, nu är deras stöd verkligen viktigt för oss, säger Muurinen.