Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dystert efter brakförlusten: ”Svårt att hitta något positivt”

Från 2017
Uppdaterad 17.06.2017 22:09.
Benny Broman kämpar om bollen
Bildtext Benny Broman här i matchen mot Österrike.
Bild: Lehtikuva

Det var grymma siffror på resultattavlan efter den sista kvalmatchen mot Spanien. Spanien vann med hela 30 bollar mot ett sargat Finland. Det var en tung match, säger Benny Broman till Yle Sporten.

46–16. Det blev slutresultatet i handbollslandslagets sista match i EM-kvalet. De spanska världsstjärnorna lekte med Finland som inte hade något att sätta emot.

– Vi blev helt överkörda. Det är svårt att hitta något positivt, ingen spelare kom i närheten av sin egen nivå. Vi var steget efter direkt från början.

– Varken huvudet eller benen fungerade i den här matchen. Den här matchen hör till kategorin som är bättre att glömma direkt, säger chefstränaren Kaj Kekki till Yle Sporten.

Kaj Kekki.
Bildtext Finlands chefstränare Kaj Kekki.
Bild: Lehtikuva

"Spanien är bättre men inte med 30 mål"

Finland gjorde nio mål i den första halvleken men efter paus lyckades man bara med sju fullträffar. Benny Broman gjorde fyra av lagets 16 mål.

– Det var en tung match. Spanien är bättre men inte med 30 mål som det blev idag, säger han till Yle Sporten.

Hur har snacket varit i truppen inför matchen?

– I lagsport tror man alltid på varandra och det man ska göra. Det tycker jag också att vi har gjort hela veckan och spelat för varandra.

Två poäng på sex matcher

Finland slutade sist i kvalgruppen. Den enda segern kom i den första kvalmatchen då Österrike besegrades på bortaplan med 31–27.

– I en match har vi visat att vi kan utmana de här lagen men sanningen är att vi har ett lite för ungt och orutinerat lag. Det är också fysiska skillnader och då är det svårt att möta tyngre och längre spelare, säger Kekki

– Kvalet har varit lite upp och ner. I första matchen mot Österrike spelade vi bra men Spanien på hemmaplan var en svår match. Matcherna mot Bosnien-Hercegovina var där kvalet stod och vägde, hemma gör vi inte den pangmatch som vi borde ha gjort. Vi har ändå gjort framsteg och börjar hitta det vi söker, säger Broman.

Diskussion om artikeln