Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Motorfel på Prostvik 1 ledde till trafikstopp mellan Nagu och Korpo

Från 2017
Uppdaterad 18.06.2017 17:31.
Gula landsvägsfärjan Nagu 2 står i hamnen mellan Korpo och Nagu.
Bildtext Nagu 2 har lagts in som reserv mellan Nagu och Korpo och kör tillsvidare.
Bild: Yle Åboland

Ett elfel i en av motorerna stoppade färjtrafiken på söndagsmorgonen mellan Nagu och Korpo.

Felet uppdagades klockan 10 och efter en timme lades reservfärjan Nagu 2 in och den kör tillsvidare.

- Det uppstod enligt de uppgifter jag har en elektrisk kortslutning i en av motorerna och det ledde till att färjan inte kunde köra, säger Finferries säkerhets- och trafikchef Pasi Roos till Yle Åboland. Vi har tillkallat en reparatör och om allt går bra ska felet vara åtgärdat klockan 13.

Roos tror inte det handlar om ett stort problem så det ska nog gå att reparerar så fort som möjligt.

- Vi har reparatörer som kan komma bums men det tar tid att köra ut till Nagu så därför dröjer det till eftermiddagen, säger Roos.

- Vår målsättning är att Prostvik 1 reparerad lagom till söndagens rusning senare i eftermiddag.

Klockan 14.30 säger Roos till Yle Åboland att också en styrkabel har gått sönder på Prostvik 1 som ska åtgärdas.

- Det dröjer nog till 16-tiden innan trafiken igen löper normalt vid färjfästet för då vi bytt alla delar så ska färjan provköras före vi kan ge grönt ljus, säger Roos. Vi beklagar det skedda men kan inte göra så mycket åt olyckor som dessa och säkerheten går före allt annat.

Senast på söndagskvällen ska båda färjorna vara i trafik tror Roos men medger att det kan bli lite extra väntetid för passagerarna vid färjfästet Nagu-Korpo.

Klockan 17.20 var Prostvik 1 fortfarande ur spel och Roos säger till Yle Åboland att det uppstått nya fel som inte var väntade.

- Reparatören är på plats och reservdelar finns också men det verkar nu dra ut på tiden och det är oklart när färjan kan vara reparerad, säger Roos.

Artikeln uppdaterad klockan 14.40 med tilläggskommentarer av säkerhets- och trafikchefen på Finferries om när reparationsarbetet ska vara klart på Prostvik 1.

Artikeln uppdaterad 17.25 med ny information om Prostvik 1 och tilläggsinformation om reparationsarbetet som ser ut att dra ut på tiden.

Diskussion om artikeln