Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tjuvar vansinneskörde från Ekenäs till Sjundeå med vattenskoter på släp

Från 2017
Behöver någon verkligen en skoter?
Bildtext Tjuvarna åkte i väg med en vattenskoter. Tjuvarnas resa fick ändå ett snöpligt slut. Vattenskotrarna på bilden har inget med fallet att göra.
Bild: YLE/Eila Haikarainen

I helgen stals en trailer med en vattenskoter i Raseborg. När polisen kom tjuvarna på spåren flydde de i full fart längs med stamväg 51.

Strax efter klockan två, natten mellan fredagen och lördagen (17.6), stal två män en vattenskoter på en trailer i Raseborg. Enligt en person som ringde nödcentralen åkte tjuvarna längs med Raseborgsvägen i Ekenäs mot riksväg 25.

Vid halvfyratiden mötte en polispatrull en personbil med en trailer som passade in på beskrivningen. Mötet skedde på stamväg 51, på gränsen mellan Ingå och Sjundeå. Bilen körde mot Sjundehållet.

Ena tjuven nära att bli påkörd

När patrullen vände om och körde efter bilen trampade föraren på gasen och försökte fly undan polisen. Som mest var tjuvarna uppe i en hastighet på 170 kilometer i timmen på en väg där man får köra 80 kilometer i timmen.

Strax efter avtaget till Sjundeå centrum vek tjuvarna in på Bergvägen. Mannen som satt på passagerarplatsen steg då ut och försökte lossa trailern från bilens dragkrok.

I samma veva tryckte bilens förare på gasen och det var nära att mannen på vägen blev under trailern.

Mannen som lämnades kvar på platsen flydde in i skogen och hittades senare av polisen.

Bilen stod med framdäcken i luften

Personbilen och trailern hittades senare övergivna ett litet stycke ifrån, på Berggränd i Sjundeå. Personbilen hade kört på på en hög med däck som stod på en gård. Sedan hade bilen kört upp på en sten så att framhjulen var i luften.

Vattenskotern fanns fortfarande kvar på trailern som fortfarande var kopplad till personbilen.

Polisen försökte nå bilens förare utan resultat. Polisen vet vem den misstänkta föraren är på basen av den personbil som hittades på platsen.