Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Corbyn är nu populärare än May

Från 2017
En nöjd Jeremy Corbyn anlände till Labours partihögkvarter i London efter nyvalet den 8 juni.
Bildtext En nöjd Jeremy Corbyn anlände till Labours partihögkvarter i London efter nyvalet den 8 juni.
Bild: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

För första gången anser brittiska väljare nu att oppositionsledaren Jeremy Corbyn skulle vara bättre på premiärministerposten än den sittande premiärministern Theresa May. Det visar en färsk opinionsmätning som gjorts på uppdrag av The Times.

35 procent av de brittiska väljarna skulle vilja se partiledaren för Labour, Jeremy Corbyn som premiärminister.

En ny opinionsundersökning, gjord av YouGov på uppdrag av The Times, visar att den sittande premiärministern Theresa May förlorar i popularitet till Corbyn med knapp marginal.

34 procent av väljarna vill hellre ha henne som premiärminister än Corbyn. 30 procent av dem som deltog i opinionsundersökningen var osäkra på vem de skulle föredra på premiärministerposten.

Mays popularitet har rasat

Opinionsmätningen visar att Mays popularitet har rasat sedan hon utlyste det nyval som resulterade i att hennes Konservativa parti förlorade sin majoritet i parlamentet.

Storbritanniens premiärminister Theresa May på EU-toppmöte i Bryssel 23.6.2017
Bild: EPA/STEPHANIE LECOCQ

I mitten av april, innan May hade utlyst nyval, ansåg 54 procent av de brittiska väljarna att just hon var det bästa alternativet på premiärministerposten.

Hennes popularitet har alltså rasat med 20 procentenheter på bara ett par månader.

Corbyn är speciellt populär bland unga britter. I nyvalet den 8 juni fick Labour flest röster bland väljare i åldern mellan 18 och 24.

Diskussion om artikeln