Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vettel och Hamilton i ordkrig: ”Vettel gjorde sig till åtlöje”

Från 2017
Uppdaterad 25.06.2017 20:21.
Lewis Hamilton.
Bildtext Hamilton är bitter över att Vettel slutade på en bättre placering.
Bild: EPA

De stora rivalerna Sebastian Vettel och Lewis Hamilton krockade samtidigt som säkerhetsbilen var ute i Baku. Jag tycker det är skamligt. Han gjorde sig till åtlöje, säger Hamilton enligt Motorsport.

Kraschen förstörde Vettels och Hamiltons segerchanser. Vettel straffades medan Hamilton tvingades till ett depåstopp.

Se incidenten här, på MTV:s webbplats.

Ferrariföraren Vettel menar att han inte körde in i Hamilton med flit, utan det var en plötslig inbromsning som orsakade kollisionen.

– Det var ganska klart. Man ska inte göra så, han har gjort det ett par gånger. Han överraskade mig och det var inte nödvändigt, säger Vettel enligt Motorsport.

Vettel tycker att Hamilton också borde ha straffats för incidenten. Vettel fick ett stop-and-go-tidsstraff på tio sekunder och tappade tätkänningen.

Hamilton förbannad på Vettel

Mercedesföraren Hamilton menar att han inte bromsade hårt med flit utan ”kontrollerade farten i loppet”. Hamilton slutade femma och Vettel fyra i loppet. Hamilton är förbannad över att Vettel inte straffades hårdare.

Efter att ha kört in i Hamilton körde Vettel upp bredvid britten och rammade honom en gång till.

– Det är skamligt att man kan komma undan med att med flit köra in i en annan bil. Jag tycker att Vettel gjorde sig till åtlöje i dag, säger Hamilton enligt Motorsport.

– Tänk på alla unga barn som följer med F1 och ser en fyrfaldig världsmästare bete sig så där. Det tycker jag säger allt.

Vettel leder F1-sammandraget. Vettel har 153 poäng och Hamilton 139.

Diskussion om artikeln