Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bolt sedvanligt skojfrisk i Ostrava – ”Hoppas jag inte får ölmage när karriären är över”

Från 2017
Usain Bolt håller en Iphone i handen.
Bildtext Usain Bolt är känd för att inte ta presskåren allt för seriöst. Bilden från OS i Rio 2016.
Bild: All over press

Världens snabbaste man Usain Bolt var på leksamt humör inför säsongens första tävling i Europa. Under presskonferensen i tjeckiska Ostrava fick sprintern svara på flera frågor gällande hans ålder och kom med klockrena repliker.

IAAF World Challenge-deltävlingen i Ostrava går av stapeln på onsdag och ett av dragplåstren är ingen annan än Usain Bolt. Jamaikanen avslutar sin karriär efter den pågående friidrottssäsongen och fick också i Tjeckien svara på vad han tänker göra i framtiden.

– Hoppeligen har jag inte en ölmage, säger Bolt med ett skratt.

– Jag kanske gifter mig, kanske skaffar barn, vem vet, fortsatte sprintern.

En reporter formulerade sin fråga på ett lite dåligt sätt, enligt Bolt. Reportern inledde sin fråga med att konstatera att det ser ut som att Bolt tänker lämna friidrottsplanen på topp, vilket fick stjärnan att haja till.

– Ser ut som, frågade sig Bolt och skrattade gott.

"Jag är fortfarande världens snabbaste man

Reportrarna på plats undrade också vad Bolt tyckte om sina chanser mot både Justin Gatlin och Andre de Grasse i sommar. Både amerikanen och kanadensaren har klockat in imponerande tider, medan Bolt inte har spräckt tiosekundersgränsen i år.

– Gatlin ska aldrig underskattas. Han visar varje år att han är att räkna med. Jag ser fram emot att slå honom, säger Bolt.

Reporter: De Grasse har klockat in 9,69 i otillåtna vindförhållanden – hålls du ännu med i farten?

– Nå, jag är världens snabbaste man så jo, jag skulle säga att jag hålls med i hans fart, säger Bolt med ett självsäkert skratt.

Varken Gatlin eller de Grasse deltar i tävlingen i Ostrava. Se Yles sammanfattning av Bolts presskonferens med finsk textning här!