Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Planen för Smedsby centrum fick positivt besked

Från 2017
Korsningen mellan Karlebyvägen och Bölevägen, med den planerade rondellen och nybyggnationer (vita husen) inritade
Bildtext Korsningen mellan Karlebyvägen och Bölevägen, med den planerade rondellen och nybyggnationer (vita husen) inritade
Bild: Korsholms kommun

Besvär mot detaljplanen för Smedsby centrum har satt käppar i hjulet för verkställandet. Nu har kommunen fått glädjande besked från förvaltningsdomstolen.

- Vi har fått besked att förvaltningsdomstolen har förkastat besvären, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Kenth Nedergård.

- I det här skedet är det här ett rätt positivt besked och nu finns det en realistisk möjlighet att vi kan börja verkställa utvecklandet av Smedsby centrum.

Bostäder för 600 personer planeras

Två besvär hade anförts mot fullmäktiges beslut att godkänna detaljplanen, men trots att besvären nu förkastats kan inte arbetet riktigt ännu inledas.

- Nu väntar vi en vecka att de inte får rätt att överklaga till högsta förvaltningsdomstolen och att den här processen slutar här. I väntan på att det här ska bli avgjort så kan vi inte gå vidare med själva arbetet att verkställa centrumplanen, säger Nedergård.

Planen är att bygga bostäder för ungefär 600 personer, affärsutrymmen, ett torg och framför allt ett fungerande och inbjudande centrum i Smedsby.

- Om allt går väl så kan vi till hösten börja verkställa och gå vidare med planerna som vi redan har godkänt.

Diskussion om artikeln