Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

VPS möter Olimpija Ljubljana - "Spelarna är taggade"

Från 2017
Uppdaterad 29.06.2017 12:57.
Vps tränar inför första matchen på nya stadion.
Bildtext Arkivbild. Kvällens match i Vasa börjar klockan 19.
Bild: Yle/Sarah Karjalainen

På torsdag kväll spelas kvalmatch till Europa League i Vasa när VPS möter Olimpija Ljubljana från Slovenien. VPS huvudtränare Petri Vuorinen säger att spelarna är taggade.

- Spelarna har väntat sedan ifjol när det blev klart att vi är med i Europa League-kvalet. Om jag ska vara ärlig har det kanske synts lite på träningarna att spelarna är ganska tända och vill spela den här matchen, de har varit fokuserade, säger Vuorinen.

Porträtt Petri Vuorinen. Taget på plan vid Sandvikens fotbollstadion i Vasa.
Bildtext VPS huvudtränare Petri Vuorinen.
Bild: Yle/Sofi Nordmyr

Hur känns det själv inför kvällens match?

- Det känns riktigt skönt, jag har sovit gott och nu står vi här på plan och bara väntar på att matchen ska börja. Solen skiner, jag tror inte att det kan bli bättre väder för i kväll.

Vuorinen medger att det är stort att få spela i kvalet till Europa League. Men det är ännu större att få spela i själva ligan och det är förstås dit de strävar.

Möter ett starkt lag

VPS förberedelser inför matchen har gått bra, enligt Vuorinen. De spelade en match i den finländska ligan förra veckan och sedan har det varit träningar på schemat.

Vuorinen har gått genom VPS egna spelstil med spelarna och de har också studerat spelarna i Olimpija Ljubljana per video.

- En av våra tränare var nere i Slovenien när de spelade en träningsmatch. Det som är frågan är hur de kommer att spela mot oss, det vet vi inte ännu. Det får vi se i början av matchen.

Vuorinen tror att det kan bli en tuff match i och med att det är ett starkt lag de möter.

- På pappret är alla europeiska lag starka jämfört med oss. De är också starka på det sättet att de fysiskt är större än vad vi är. De spelar också hårdare än vad vi gör.

"Vi vinner"

På två år har det slovenska motståndarlaget hunnit byta huvudtränare sju gånger. Bara i år har fyra tränarbyten skett.

Samtidigt har VPS haft en och samma huvudtränare i Petri Vuorinen de senaste två åren.

- Det är klart att det lite förändrar dynamiken i laget, det kan bli lite frågetecken att hur fortsätter vi härifrån. Men å andra sidan skulle jag säga att ute i Europa och i Slovenien är de vana med lite turbulens. Jag tror inte att de själva gör så stor sak av det.

Vem vinner kvällens match?

- Vi vinner.

Med hur mycket?

- Bara vi vinner är jag nöjd.