Hoppa till huvudinnehåll

X3M

10 serier du ska se efter Skam

Från 2017
Foto från sidan på en gråsvart katt som tittar på en gammal liten tv med antenn. Man ser inte vad som syns på skärmen.
Bildtext Bota din Skamabstinens med våra Arenatips.
Bild: Lorentz Gullachsen / Alamy

Det faktum att Skam är över efter sin fjärde och sista säsong börjar sakta men säkert sjunka in. Vad i all världen ska du underhålla dig med under helgerna nu? Vi har svaret.

Arenan bjuder på en drös serier värdiga din uppmärksamhet. De är inte Skam, men de är bra. Kolla in vår saliga blandning av drama, reality och fakta i listan här nedan och lätta på din Skamabstinens.

Dumpad

Inget slår en rejäl dos verklighetsbaserad tragikomedi! I den här serien får du ta del av tio verkliga erfarenheter av att göra slut återberättade med humor. Vad händer då din tjejs pappa är grymt störande och du inser att äpplet inte faller långt från trädet? Eller som i avsnittet nedan: Då din tjej är gravid och du kommer hem från militären. Ja, du och din nyinförskaffade könssjukdom?

Du hittar alla tio avsnitt på Arenan. Håll utkik efter den andra säsongen "One night stand". Serien går på norska och har svensk textning.

Dumpad på permis - Spela upp på Arenan

Portkod 1321

16 år i bagaget och en turbulent sommar - det är Agnes och Stephs verklighet i den hajpade svenska serien Portkod 1321. Serien har redan tiotusentals visningar på Arenan. Det sägs även att det är det svenska svaret på Skam. Abstinensmedicin av bästa slag. Läs mer om serien här.

Får det första avsnittet dig på kroken?

Programmet är inte längre tillgängligt

Bluffresan

Sociala medier kryllar av fejknyheter i dagens läge. Bluffresan tar fasta på just det här. I denna realityserie fejkar nio kompisgäng bilder och smider listiga planer för att lura sina vänner och bekanta på sociala medier om att de är på en spännande utlandsresa. I verkligheten kurar de i soffan. Laget som luras bäst vinner en riktig utlandsresa. Blir det kanske Bastupojkarna? Läs mer i en intervju med programledaren Frida Frankenhaeuser. Serien går på svenska.

Kolla in trailern här.

Programmet är inte längre tillgängligt

Fem fenomen i arbetslivet

Vet du varför vårdbranschen växer så det knakar? Har du koll på vilka friheter arbetslivets tekniska innovationer kommer att ge oss och priset vi får betala för det? Vet du hur du ska sysselsätta dig då 9-17-jobben försvinner?

Arbetslivet är som bäst i ett brytningsskede. Faktaserien Fem fenomen i arbetslivet med X3M:s Märta Westerlund och Tuomas Enbuske tar reda på vad det innebär för dig. Läs mer om serien här. Serien går på svenska.

Tar maskinerna över? - Spela upp på Arenan

Unga och lovande

Unga och lovande är en norsk dramaserie om Nenne, Elise, och Alex - tre vänner i tjugoårsåldern från Oslo som försöker hänga med i livets stora svängar och förverkliga sina drömmar. Är det här Skam, men om tjugoplussare? Denna serie är definitivt värt att ge en chans. Serien går på norska och har finsk textning.

Provtitta första avsnittet här.

Programmet är inte längre tillgängligt

Nofilter

Dags att slänga lite norsk reality med i mixen. Bloggarna Marna, Sophie Elise, Suzanne och Emilie i succéserien Nofilter öppnar dörren till sina liv för dig att beskåda. Motsvarar bloggarlivet sin glittrande glansbild? Serien går på norska och har finsk textning.

Kolla in det första avsnittet och avgör om serien är något för dig.

Programmet är inte längre tillgängligt

Höghusens prinsessor

Hur ser livet ut då ditt yttre är ditt pansar och ditt liv kretsar kring lösfransar, fyllda läppar, konstgjorda naglar och fest? Det vet höghusens prinsessorna vars till synes lätta liv är allt annat än lätt. Ja, och över 40 000 personer som redan sett serien på Arenan. Höghusens prinsessor är en grymt intressant realityserie på fyra avsnitt som utspelar sig i västra Köpenhamn. Serien går på danska med finsk textning.

Börja titta här.

Programmet är inte längre tillgängligt

My selfie life

Ta en djupdykning i en annorlunda vardag på andra sidan jordklotet. My selfie life är en realityserie om ett gäng amerikanska unga som kommit till en vändpunkt i livet och valt att dokumentera det för hela världen att se. Medverkarna filmar sig själva med olika mobilapparater, så närmare än det här kommer man inte. Serien går på engelska och har finsk textning.

Först ut får vi träffa Youtubaren Alyx.

Programmet är inte längre tillgängligt

Line dejtar Norge

Line vill ha kärlek, men ingen vill ta i Line ens med tång, allra minst dejta henne - hon är helt enkelt inte särskilt rolig, funderar hon. Därför beger hon sig på en dejtingturné genom Norge. Följ med Line på hennes äventyr i Line dejtar Norge. Serien går på norska och har finsk textning.

Lines resa börjar här.

Programmet är inte längre tillgängligt

Batman

Denna serie behöver knappast någon introduktion. Hoppa i tidsmaskinen och ta dig till 60-talets Gotham City där den dynamiska duon, Batman och Robin, räddar staden från all världens superbrottslingar om och om igen. Kolla in denna kultseries andra säsong innan den försvinner från Arenan! Serien har svensk textning.

Na na na na na na Batman!

Programmet är inte längre tillgängligt

Du hittar alltid våra aktuella Arenatips längst ned på x3m.yle.fi och på vår Arenasida.