Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Roman Eremenkos utmaning under avstängningen: Löpa maraton med mamma

Från 2017
Roman Eremenko har inte spelat fotboll på nio månader.
Bildtext Roman Eremenko har inte spelat fotboll på nio månader.
Bild: /All Over Press

Dopningsavstängda Roman Eremenko har fortsatt att träna stenhårt och kommer i september att löpa Berlin maraton tillsammans med sin mamma. Det avslöjar Nelia Eremenko för Österbottens Tidning.

ÖT har träffat pappa Alexei Eremenko och hans fru Nelia i Jakobstad och fotbollsföräldrarna berättar bland annat att mellansonen Roman antagit utmaningen från sin mamma: att i september löpa maratonloppet i Berlin.

– Roman är i otroligt bra skick. Han tränar hårt på egen hand och kommer att vara ännu bättre när han återvänder till fotbollen, säger Nelia Eremenko till ÖT och visar upp videoklipp på Romans övningar.

– Det finns inte många fotbollsspelare som gör sådant, konstaterar Nelia.

Roman tillbaka i Finland

Roman Eremenko drabbades i höstas av en två år lång avstängning efter att ha testat positivt för kokain. Efter det har CSKA Moskva-spelaren gått under jorden och inte varit tillgänglig för finländska eller ryska medier.

– Roman tillbringade tre vintermånader i Marbella, men är nu tillbaka i Helsingfors, avslöjar Alexei Eremenko.

Eremenko senior berättar också att hela familjen i sommar ska träffas i Jakobstad innan yngsta sonen Sergei återvänder till sin klubb Basel i Schweiz.

Vill inte kommentera Jaro

Alexei Eremenko fick i våras sparken från tränarjobbet i Sjaktar Karagandy i Kazakstan, ett år efter att han tvingats lämna tränarposten i FF Jaro.

I intervjun med ÖT vill Eremenko inte ta ställning till att också årets Jaro har nått klent med framgång.

– Resultaten är inte de förväntade, men det är inte korrekt av mig att kommentera Jaros prestationer. Alla tränare har egna ideér. Nu försöker jag njuta som åskådare, säger Alexei Eremenko.

Diskussion om artikeln