Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sporting första hindret på Cocks väg mot Champions League

Från 2017
Cocksförsvarets nästa uppgift blir att hålla koll på Sporting Lissabons skyttar.
Bildtext Cocksförsvarets nästa uppgift blir att hålla koll på Sporting Lissabons skyttar.
Bild: imago/Eibner/ All Over Press

Cocks ställs mot det portugisiska mästarlaget Sporting från Lissabon i den första kvalmatchen till Champions League. Blir det vinst där är Riihimäkiklubben bara en seger från mästarligan.

Cocks är ett av fyra lag som helgen 2–3 september kvalar om den enda lediga platsen i gruppspelet i handbollens Champions League.

De finländska mästarna möter i kvalgruppens ena semifinal Sporting medan österrikiska Alpla HC Hard ställs mot Tatran Presov från Slovakien i den andra semifinalen. De två matchernas vinnare spelar sedan en kvalfinal med en CL-plats i potten.

Förstarätt att arrangera kvalturneringen fick österrikiska Hard. Tackar den klubben nej går chansen till Sporting medan Cocks är trea på arrangörslistan.

Föll mot landsmännen

Lissabonklubben Sporting blev i våras portugisiska mästare för första gången på 16 år.

Porto tog silver medan Benfica fick nöja sig med brons. Under säsongen fanns just Benfica och Cocks i samma grupp i EHF-cupen, och då föll Cocks i bägge matcherna: med 21–23 på hemmaplan och med 25–26 i Lissabon.

I motsvarande Champions League-kval i september i fjol förlorande Cocks direkt i första matchen mot Gorenje från Slovenien med 25–28. Dåvarande portugisiska mästarna ABC Braga hörde till lagen som fick vara med i gruppspelet i turneringen.

Diskussion om artikeln