Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jagr skämtar friskt om bristen på kontrakterbjudanden: Ingen svarar då jag ringer

Från 2017
Uppdaterad 30.06.2017 08:58.
Jaromir Jagr ler brett.
Bildtext Jaromir Jagr på klurigt humör (arkivbild).
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

Den evigt unga 45-åringen Jaromir Jagr har ställts inför ett okänt problem: Inga NHL-lag verkar vara intresserade av tjeckens tjänster. Legendaren har nu tagit sig till sociala medier för att lösa situationen.

1711 matcher, 765 mål, 1914 poäng – men inte ett endaste kontrakterbjudande. Det är med andra ord fortfarande oklart var Jaromir Jagr spelar nästa säsong.

Florida lär det inte bli, då parterna inte ännu kommit överens om en förlängning åt veteranen. Jagr hörde till de främsta målskyttarna i laget den gångna säsongen. Istället har Jagr fått börja leta efter en nionde klubb att representera i toppligan.

Helt utesluten är en förlängning med Florida ändå inte. Kanadensiska TSN rapporterade tidigare i juni att parterna fortfarande förhandlar om en förlängning, men enligt rapporterna då skulle Jagr själv ha siktat in på den fria marknaden, som officiellt inleds på lördag.

Det ryktades länge om att nestorns skulle ha varit intresserad av att skriva på för Vegas, men Jagr själv berättar på mikrobloggen Twitter att han de facto inte fått ett enda samtal av klubbledningarna i ligan.

"Jag får ringa dem"

– Vart jag än tittar så får jag läsa nyheter om hur fria agenter får samtal från tio till tolv lag. Jag? Noll samtal. Det är jag som får ringa dem, och ingen svarar, skriver Jagr i ett meddelande kryddat med emojier.

Jagr spelade sin första match i toppligan i oktober 1990 och har sedan dess spelat näst flest matcher i NHL. Avståndet upp till ettan Gordie Howe? 57 matcher – eller drygt två tredjedelar av en NHL-säsong.

Jagr skämtar också på Twitter om hur tiderna förändras.

– Jag som fri agent 1994 – alla general managers ringer, jag som fri agent 2017 – inga samtal, skriver Jagr.

Den så kallade Free agent frenzy, då alla kontraktlösa spelare får börja teckna kontrakt med nya klubbar, inleds den 1 juli.