Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv idag: Sprintstafett med finsk medaljchans

Från 2017
Uppdaterad 02.07.2017 18:02.
Programmet är inte längre tillgängligt
VM i orientering, sprintstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Orienterings-VM i Estland fortsätter idag med sprintstafett. Alla i den finska kvartetten inleder sitt VM idag. Fräscha ben kan vara en fördel i medaljkampen på den utmanande banan i Viljandi. Sändningen börjar klockan 16.50.

Medaljchans för Finland

Sari Antonen, Topi Raitanen, Fredric Portin och Merja Rantanen inleder alla sitt VM med sprintstafett och kommer därmed utvilade till start. Det här kan vara en stor fördel i kampen om medaljer. De som löpt sprint har redan två lopp på två dagar bakom sig. Dessutom två fysiskt rätt så tunga lopp. Fysiskt tung kommer det även att bli i sprintstafetten i Viljandi.

Danmark favorit

Slottsborgen och området kring slottsborgen är dagens arena. Banan slingrar sig upp och ned längs kullarna kring slottet. Stora förhandsfavoriterna Danmark och Sverige kör med tre löpare som alla redan har sprinten i benen. Utmanarna Schweiz, Ryssland, Storbritannien och Finland har alla delvis eller helt nya löpare i sprintstafetten. Om benen börjar tynga blir det snabbt rätt så stora skillnader på den kuperade banan.

De två senaste VM-sprintstafetterna har gått till Danmark. Finland saknar fortfarande VM-medalj i sprintstafett.

Sprintstafett klockan 16.50 i TV2 och på Arenan.

Programmet är inte längre tillgängligt
VM i orientering, sprintstafett (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln