Hoppa till huvudinnehåll

Sport

RoPS nyckelspelare Taylor till AIK: ”En av klubbens mest anmärkningsvärda spelaraffärer”

Från 2017
Uppdaterad 04.07.2017 11:24.
Robert Taylor skjuter en boll.
Bildtext Taylors distansskott är inte att leka med.
Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved.

Tabelltian RoPS får nu klara sig utan Robert Taylor på mittfältet. Detta är ett stort och viktigt kliv i min fotbollskarriär, säger Taylor till AIK:s webbplats.

Taylor har skrivit på för 3,5 år i AIK, skriver den svenska klubben på sin webbplats. RoPS, som har det tufft ekonomiskt bland annat på grund av bingoverksamheten, beskriver affären som en av klubbens mest anmärkningsvärda någonsin.

– Ur klubbens synvinkel gick den här affären som smort, säger Rovaniemiklubbens vd Petri Jaatinen på RoPS webbplats.

RoPS ligger just nu på tionde plats i tabellen, men marginalerna är små. Tabellsexan FC Inter har bara en poäng mer än RoPS.

”Ett stort och viktigt kliv”

Taylor hörde till RoPS bärande krafter och är känd för sin utmärkta skotteknik. Taylor har spelat 41 fotbollsligamatcher och gjort 14 mål.

– Jag är väldigt glad över att nu vara klar för AIK. Detta är ett stort och viktigt kliv i min fotbollskarriär och jag har haft AIK i tanken ända sedan jag var här i november förra året. I’m over the moon, säger Robert Taylor på AIK:s webbplats.

Taylor träningsspelade för AIK förra året.

Taylor har mest representerat Finland på juniorlandslagsnivå. Han debuterade i A-landslaget i januari i träningsmatchen mot Marocko.

I AIK spelar finländarna Eero Markkanen och Sauli Väisänen. Väisänen uppges vara nära en flytt till italienska Serie A.

Diskussion om artikeln