Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas till Top Gear: Jag skulle aldrig ha gjort som Vettel

Från 2017
Valtteri Bottas och Sebastian Vettel går bredvid varandra.
Bildtext Valtteri Bottas (t.v.) och Sebastian Vettel hör båda till toppskiktet i årets upplaga av F1.
Bild: xpbimages.com

Top Gear har talat med ”F1-superhjälten” Valtteri Bottas. Jag lämnar aldrig rum för känslor, säger Bottas då incidenten mellan Sebastian Vettel och Lewis Hamilton i Baku förs på tal.

Vettel och Hamilton rykte ihop både under loppet och efter tävlingen i Azerbajdzjan. Vettel körde på Hamilton två gånger bakom säkerhetsbilen och fick ett tio sekunders stop-and-go-straff.

Se incidenten här, på MTV:s webbplats.

På måndag satte Vettel punkt för meningsskiljaktigheten genom att be om ursäkt. Han undvek därmed ytterligare straff.

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.
Bildtext Lewis Hamilton var förbannad på Vettel efter tävlingen.
Bild: xpbimages.com / All Over Press

”Lämnar aldrig rum för känslor”

Top Gear grillade Bottas om det inträffade. Bottas menar att han aldrig skulle ha gjort som Vettel. Då han får frågan om han någonsin blir arg i bilen svarar han så här:

– Inte egentligen. Jag lämnar aldrig rum för känslor. I stridens hetta kan en del händelser uppstå, du vet? Men jag skulle aldrig göra så, nej, säger Bottas på Top Gears webbplats.

Bottas säger att ilska inte är konstruktivt och att han fokuserar på saker som har betydelse för prestationen i tävlingen.

Vill stanna i Mercedes

Bottas har gjort bra ifrån sig under säsongen. Yle Sportens F1-expert Fredrik af Petersens menar att Bottas redan nu förtjänar ett nytt kontrakt med Mercedes.

Efter att regerande världsmästaren Nico Rosberg slutade skrev Bottas på för ett år i Mercedes. Bottas är själv pigg på att fortsätta i stallet.

– Mitt mål är att ha ett långvarigt förhållande med Mercedes, även om det inte finns någon bekräftelse än. Trots att de senaste åren har varit otroligt framgångsrika för stallet finns det mycket mer att uppnå.

Diskussion om artikeln