Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Godkänd öppning för världsettan Kerber i Wimbledon – lätta segrar för Federer och Djokovic

Från 2017
Uppdaterad 05.07.2017 07:32.
Angelique Kerber under Wimledon 2017.
Bildtext Angelique Kerber.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tyska världsettan Angelique Kerber fick äran att inleda den andra dagens spel i grand slam-turneringen Wimbledon på tisdagen.
Traditionellt är det den regerande mästarinnan som gör det när hon går in i turneringen.

Men Serena Williams, som vann i fjol, väntar barn och därför fick Kerber spela på centercourten. Kerber förlorade i finalen i fjol.

Det gick inget vidare för Kerber i franska mästerskapen där hon som första toppseedade spelaren under den professionella eran slogs ut i första omgången. I Wimbledon gick det ändå bättre. Hon tog sig vidare till den andra omgången efter seger mot amerikanskan Irina Falconi i två raka set, 6–4, 6–4.

Kerber, 29, möter belgiskan Kirsten Flipkens, nummer 88 i världen, i andra rundan.

– Alla minnen kom tillbaka. Det var fantastiskt det som hände här i fjol, sade Kerber.

– Jag är glad över att vara tillbaka men det här året är helt annorlunda för mig. Jag är glad över att jag ens tog mig förbi första omgången.

Korta matcher för Federer och Djokovic

På herrsidan behövde Roger Federer och Novak Djokovic knappt svettas för att avancera till andra omgången. Deras motståndare var skadade och gav upp.

Federer jagar sin åttonde Wimbledontitel och ledde redan med 6–3, 3–0 när ukrainaren Alexandr Dolgopolov tvingades ge upp med en vristskada. Federer, som satte karriärens 10 000:e serveäss i åttonde gamet i första setet, ställs mot serben Dusan Lajovic eller grekiska kvalspelaren Stefanos Tsitsipas i nästa omgång.

– Det kändes fint att vara tillbaka på centercourten, säger Federer, som bokförde sin 85:e seger i Wimbledon och passerade Jimmy Connors i antalet vunna matcher.

Roger Federer
Bildtext Roger Federer (arkivbild).
Bild: EPA / All Over Press

Federer vann oväntat Australian Open i januari och tog sedan semester under grussäsongen. Han är med i Wimbledon för 19:e gången och i en grand slam-turnering för 70:e gången. Schweizaren är favorit till titeln för första gången sedan 2012.

– Alla har en chans att vinna Wimbledon och det är inte annorlunda för mig. Jag har redan uppnått min dröm att komma tillbaka hit - frisk. Nu ska vi se hur långt jag kan gå, säger Federer.

Trefaldiga Wimbledonmästaren Novak Djokovic ledde med 6–3, 2–0 mot slovaken Martin Klizan på centercourten när Klizan måste ge upp på grund av en skada i vaden.

Djokovic ställs mot tjecken Adam Pavlasek i nästa match.

Text: FNB-AFP

Diskussion om artikeln