Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

S-gruppens underleverantör säger upp 400 från logistikcentralen i Kilo

Från 2017
Flags with Finnish S-group logos.
Bildtext S-gruppens logistikcentral i Kilo läggs ned före slutet av 2018.
Bild: S-gruppen/ Nina Kaverinen

S-gruppens logistikcentral i Kilo läggs ned före slutet av 2018. Sammanlagt 402 personer kommer att sägas upp, meddelar S-gruppens underleverantör Transval Group, som har hand om verksamheten i centralen.

S-gruppen har byggt en ny automatiserad logistikcentral i Sibbo. I samband med det här bestämde S-gruppen sig för att stänga logistikcentralen i Kilo och anlitade Transval Group som underleverantör 2015. S-gruppens 1 100 anställda i Kilo flyttade då över till Transval Group. Transval Group har sedan dess stått för lagerverksamhet för S-gruppen i centralen i Kilo.

– Alla har ju vetat att verksamheten i Kilo ska läggas ned sedan 2015 och vi har informerat personalen om vad som pågår hela tiden, säger Risto Vilo, vd för Transval Group.

Samarbetsförhandlingarna inleddes i mars och har nu avslutats. Transval Group meddelar att 316 heltidsanställda och 86 deltidsanställda hotas av uppsägning.

– Siffran kommer under inga omständigheter att växa. Jag hoppas att vi kan säga upp färre anställda. Processen lever ända fram tills att verksamheten i Kilo stängs, säger Vilo.

Transval Group har erbjudit andra uppgifter till dryga 700 anställda i Kilo.

– De har flyttats till olika uppdrag inom vår organisation. Vi har en hel del verksamhet inom huvudstadsregionen och många har blivit erbjudna uppdrag här. Vi har verksamhet i hela landet och i en del fall har vi erbjudit uppdrag i andra regioner. Av förståeliga skäl har få tackat ja till dem, säger Vilo.

S-gruppens logistikbolag Inex Group har helt och hållet hand om den nya logistikcentralen i Sibbo. Vilo säger att det är oklart ifall samarbetet med S-gruppen kommer att fortsätta.

– Samarbetet med Inex Group har fungerat bra och jag hoppas att det kommer att fortsätta. Inex Group sköter ändå logistikcentralen i Sibbo helt och hållet själv.

Diskussion om artikeln