Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uppgifter: Kontraktstvisten fortsätter – Granlund har ansökt om skiljeförfarande

Från 2017
Uppdaterad 06.07.2017 07:02.
Mikael Granlund spelar ishockey för Minnesota Wild i NHL.
Bildtext Mikael Granlund och Minnesota Wild har svårt att nå en överenskommelse.
Bild: Nick Wosika/Icon Sportswire

Ishockeyspelaren Mikael Granlunds NHL-framtid är fortfarande öppen. Granlund och Minnesota har svårt att komma överens om en kontraktsförlängning, därför har Granlund nu ansökt om skiljeförfarande, skriver NHL-journalisten Michael Russo.

Granlund stod för fantastiska insatser i NHL förra säsongen, 26 mål och 43 assists – alltså 69 poäng totalt – var karriärens bästa NHL-notering.

Efter säsongen löpte Granlunds kontrakt ut. Den tidigare HIFK-spelaren vill förbättra villkoren i kontraktet med Minnesota. Granlund tjänade tre miljoner dollar förra året.

Skiljeförfarande snabbar upp processen

Kontraktsförhandlingarna är låsta och Granlund har ansökt om skiljeförfarande, skriver Star Tribunes NHL-journalist Michael Russo.

– Att ansöka om skiljeförfarande ger bägge parterna en chans att nå en långsiktig lösning i ett snabbare tempo, säger Granlunds agent Todd Diamond till Star Tribune.

Ansökan säkerställer att kontraktskonflikten inte blir en långkörare. Kontraktsförhandlingarna kan fortsätta mellan parterna och i de flesta fallen nås en överenskommelse innan skiljeförfarandet, skriver Russo i Star Tribune.

Är fortfarande bunden till Minnesota

I förfarandet hör en utomstående tredje part både Minnesota och Granlund och ger ett löneförslag efter det.

Om Minnesota inte godkänner förslaget blir Granlund UFA-klassad (unrestricted free agent) och är då fri att skriva på för vilken klubb som helst.

I dagsläget är Granlund en ”restricted free agent”, han är alltså fortfarande bunden till Minnesota.

Om Granlund och Minnesota inte kommer överens kommer skiljeförfarandet att äga rum i Toronto senare i juli.

Diskussion om artikeln