Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Norrskataborna vill ha en lösning på bryggbråket

Från 2017
Norrskata, sett från havet.
Bild: Yle/ Nora Engström

Norrskataborna har fått nog av bryggbråket på ön, och en delegation uppsöker på torsdag Pargas stad för att väcka stadens ledning. Man kräver att staden sätter igång och bygger en ny brygga, oberoende av vem som ska betala för den.

Det har uppstått ett bråk om vem som ska underhålla bryggan i gästhamnen - staden eller företaget som arrenderar bryggan.

Det ledde till att bryggan i höstas sjönk och skrotades, och efter det har gästhamnen, restaurangen och butiken i Norrskata varit stängda. Det i sin tur har inverkan på hur många som besöker ön, på stuguthyrningen, taxi, reparationsföretag och många andra, sägs det i adressen till Pargas stad.

- Vi behöver bryggan, inte strider. Bråket berör inte bara de inblandade, utan det påverkar ju hela Norrskata, utbrister Peter Dorofejeff, som ingår i torsdagens delegation.

Mer än 300 Norrskatabor har skrivit under vädjan, både fast bosatta och deltidsboende. Det bor ett 60-tal personer på Norrskata året om, medan de deltidsboende uppgår till cirka 300.

- Staden - det är ju vi människor. Då ska staden verka för att vi får den service vi behöver, säger Dorofejeff.

Diskussion om artikeln