Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Craft Park får draghjälp av studerande

Från 2017
Solen skiner men Wasalandia har stängt portarna. Sommaren kom för sent.
Bildtext Arkivbild från Wasalandia.
Bild: Yle/Joni Kyheröinen

Nästa år hoppas företagarna bakom projektet Craft Park Österbotten kunna slå upp dörrarna för allmänheten. Nu får man hjälp med marknadsföringen av studerande från Vasa universitet.

- Under det inkommande läsåret kommer studerande att vara med och utveckla fungerande tjänstekoncept för olika målgrupper, säger universitetslektor Minna-Maarit Jaskari.

Vid universitetet fungerar sedan flera år tillbaka en konceptverkstad, där studerande får lösa olika företags utmaningar kring marknadsföring.

Redan i september inleds samarbetet med Craft Park. Det handlar om studerande på magisternivå som ska utveckla tjänster för aktivitetsparken, som planeras stå stå där nöjesparken Wasalandia tidigare har verkat.

Craft Park har planer på att bygga bland annat bryggeri, restaurang, skateboardpark och dansbana på det gamla nöjesparksområdet.

Digitala tjänster i fokus

Vi universitetet tror man att bland annat digitala tjänster kommer att bli en viktig del av de studerandes arbete.

- Dagens konsument har mobiltelefonen ständigt i högsta hugg, säger Minna-Maarit Jaskari.

De studerande ska även intervjua såväl konsumenter som företagare, såväl på hemmaplan som utomlands, för att kartlägga vilka behov och önskemål som finns i anslutning till parken.

- Det här blir ett spännande projekt för våra studerande att ta sig an, samtidigt som de får en möjlighet att pröva sina kunskaper och omsätta teori i praktiken, säger Jaskari.

Företagarna bakom Craft Park Österbotten arbetar som bäst bland annat med den aktieförsäljning som man hoppas ska inbringa tillräckligt för att möjliggöra en renovering av det gamla Wasalandia-området.

Tanken är att parken ska öppnas nästa sommar.

Diskussion om artikeln