Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vettel och Hamilton under lupp i Österrike

Från 2017
Kevin Magnusson (i mitten) under en presskonferens med Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.
Bildtext Kevin Magnusson (i mitten) fick i Baku njuta av rampljuset tillsammans med Lewis Hamilton och Sebastian Vettel.
Bild: xpbimages.com / All Over Press

Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen fortsatte med sina inbördes krockar i det senaste GP-loppet i Formel 1. Men större uppmärksamhet än de finländska förarnas olyckliga förmåga att kollidera med varandra får under helgens GP i Österrike Sebastian Vettel och Lewis Hamilton, som tävlar om VM-titeln.

Mercedes Bottas kom med sådan fart in i andra kurvan i Baku för ett par veckor sedan att han stötte ihop med Räikkönens Ferrari, som skadades på ett avgörande sätt i kraschen.

Räikkönen måste avbryta några varv före målgången, han var då 14:e. Bottas å sin sida gasade upp från jumboplatsen till tvåa i ett av de märkligaste F1-loppen någonsin.

Men finländarnas krasch överskuggades av att Ferraris Vettels tilltag strax före hälften av tävlingen avverkats. Vettel stötte till Mercedesföraren Hamiltons bil i sidan i ett skede då Hamilton ledde.

Vettel fick ett tio sekunders tidsstraff för sitt tilltag och bannor lite senare av Internationella bildförbundet Fias ordförande Jean Todt. Vettel bad också om ursäkt.

Den milda behandlingen föll inte Hamilton, som är 14 poäng efter Vettel i VM-serien, på läppen.

– Med all respekt, Jean borde sätta sig ner och svara på några frågor, sade Hamilton enligt Autosport.

Finsk krockhistoria

Klart att Räikkönen fick en fråga om hans F1-förhållande till Bottas, i Spielberg i Österrike på torsdagen.

– Vi känner inte varandra särskilt bra eftersom han är ganska mycket yngre än jag. Vi har tävlat mot varandra först i Formel 1, påpekade Räikkönen.

I Formel 1-kretsar har man lagt märke till krockarna mellan landsmännen. Bottas och Räikkönen har krockat med varandra fyra gånger de senaste åren.

– Om den ena vore finländare medan den andre inte är det skulle man inte göra ett så stort nummer av det, säger Räikkönen.
Men krocken i Baku lämnade honom inte helt oberörd.

– Vi miste ganska många poäng på grund av det, trots att felet inte var vårt, säger Räikkönen.

Text: FNB

Diskussion om artikeln