Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Game of Thrones-podden är tillbaka!

Från 2017
Uppdaterad 14.07.2017 10:34.
game of thrones

Winter is here! Game of Thrones-podden med My, Ted och Anka fortsätter förstås nu när säsong 7 snart är här. Är du osäker på var säsong 6 slutade? Lyssna på vår inför säsong 7-podd.

My Tengström, Ted Forsström och Ann-Catrin Granroth är kanalens största Game of Thrones-fans och kommer FÖRSTÅS att titta på den nya säsongen som startar den 17:e juli. Och från och med då så kommer du också att kunna lyssna på deras tankar om varje avsnitt direkt dagen därpå.

Men innan de fick börja banda sitt "inför säsong 7"-avsnitt så bad vi My, Ted och Anka att svara på samma frågor som de gjorde för ett år sedan.

Vem är din favorit?

MY: Arya har länge varit min favorit, men i förra säsongen vacklade hon lite som karaktär. Hon vann ändå poäng när hon serverade Walder Frey kannibalpaj och därför tar hon sig tillbaka till en delad förstaplats tillsammans med Sansa. Sansa har utvecklats alldeles otroligt som karaktär och jag ser fram emot att se åt vilket håll hon fortsätter utan sadistsvinet Ramsay.

TED: The Hound tycker jag är mest spännande just nu! Jag går igång på hämnd med svärd och sånt verkar The Hound vara väldigt inriktad på just nu. Och så älskar vi båda grillad kyckling!

ANKA: Jon! Alltid Jon. Den mannen kan inte göra något fel.

Vem får gärna dö?

MY: De flesta av mina hatobjekt tuppade av i förra säsongen. Baelish är visserligen en slemmig orm som ännu finns kvar, men jag måste medge att min lista på "dö gärna" karaktärer är tom för tillfället.

TED: OLLY! Sorry, det kom automatiskt... Skämt åsido så Ellaria Sand tycker jag kunde utsättas för en ond, bråd död nu så småningom.

ANKA: Littlefinger. Jag tror vi kommer att hata honom den här säsongen. Han har definitivt något fult spel på gång.

Vem ska sitta på tronen?

MY: Jag tror på Daenerys med Tyrion som högra hand.

TED: Mycket svårt att säga just nu! Det känns som hela Westeros är lite illa ute för tillfället så det kanske inte kommer att finnas nån tron kvar att sitta på snart? Oberoende så tycker jag att tronen borde falla åt nån som inte egentligen vill ha den... Så, Tyrion!

ANKA: Dany, men hon ska inte regera över alla. Iron Islands ska få ha Yara som drottning, och Norden ska få ha någon av Stark-barnen eller Jon som regent.

Förhoppningar inför säsongen?

MY: Allt och ingenting. Det jag håller tummarna för är en Stark-barnreunion. Att se Bran+Jon+Sansa+Arya återförenade vore mäktigt.

TED: Ser jättemycket fram emot The Mountain vs. The Hound! Hoppas på en episk strid med brinnande svärd etcetera! Och en odöd drake är väl inte för mycket begärt?

ANKA: Att det hinner hända en hel massa saker. Dany och hennes allierade ska klå Lannisters. Jon ska få veta vem han egentligen är. Jamie ska bli en good guy (och mörda Cersei). Vargarna Nymeria och Ghost ska återförenas med Arya och Jon! The night king och hans döingar tar sig över muren (i typ sista avsnittet och lämnar oss med en grym cliffhanger).

Vilken scen har varit mest förkrossande/mest känslosam?

MY: Hodor!

TED: HODOR.

ANKA: Hodor.

Game of Thrones-podden: Inför säsong 7

50:50

PS: Kom ihåg att gå med i vår Facebook-diskussionsgrupp, KHAL DROGOS KHALAS! Gruppen är sluten för att undvika spoilers, men vi godkänner alla medlemmar.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln