Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Cykelvägen längs Skärgårdens ringväg förbättras i höst

Från 2017
Uppdaterad 07.07.2017 17:15.
Skylt med texten Skärgårdsvägen och en gul cykel.
Bild: Yle

Arbetet med att förbättra cykelvägen längs med Skärgårdsvägen fortsätter i höst. Efter utfört arbete finns det en enhetlig cykelled från S:t Karins till en bit förbi Abborrhålet, meddelar NTM-centralen.

Förra sommaren förbättrades gång- och cykelvägen mellan Sattmark och Abborrhålet och under våren ett två kilometer långt avsnittet från Ersby mot Lillmälö. Mellan de här två avsnitten finns ytterligare två kilometer cykelväg, och i höst ska också den få ytbeläggning.

Då det här avsnittet åtgärdas innebär det att det finns en enhetlig gång- och cykelväg från S:t Karins till en kilometer förbi Abborrhålet. Enligt NTM-centralen arbetet utförs på hösten för att undvika störningar i trafiken under sommarsäsongen.

Arbetet med leden ska göra den mera lockande, förbättra trafiksäkerheten och minska utgifterna för underhåll. Leden är cirka 13 kilometer lång och efter hösten har ungefär hälften av sträckan åtgärdats.

Den ursprungliga cykelleden är smal, mestadels grus, med snäva kurvor och branta backar. Enligt NTM-centralen har de här egenskaperna orsakat att cykelstigen inte varit lämplig för alla cyklar och gjort det svårt då cyklister möts på smala ställen.

Vägstumpen som nu åtgärdas ska också breddas. Arbetet ska vara klart före vintern. På lång sikt är planen att fortsätta förbättra cykelvägen under de kommande åren enligt möjligheterna till finansiering.

Diskussion om artikeln