Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Portin ny vikarierande förbundstränare för FSO

Från 2017
orienteraren Fredric Portin
Bildtext Fredric Portin.
Bild: YLE/ Magnus Eklöv

Fredric Portin har valts till förbundstränare för Finlands Svenska Orienteringsförbund FSO. Till förbundstränarens uppgifter hör att utveckla och leda träningsverksamhet samt planera, genomföra och koordinera den dagliga träningsverksamhet i Österbotten.

Efter avslutat VM kommer orienteraren Fredric Portin att börja arbeta för Finlands Svenska Orienteringsförbund FSO.

Portin har valts till vikarierande förbundstränare.

– Genom min elitsatsning har jag lärt mig att jobba disciplinerat mot ett uppsatt mål, att analysera mig själv och sättet jag jobbar samt att förhålla mig till deadlines och prestera under press. Jag tror de här egenskaperna kommer väl till användning i mitt nya arbete som förbundstränare i FSO.

– Jag vill kunna se varje individ och hens potential, vara med och utveckla spetskunnandet där det behövs och få var och en att känna sig nöjda över sin egen prestation. Under min elitkarriär har jag byggt upp ett brett nätverk inom orienteringen och fått en stor insyn i vad som krävs under olika skeden av karriären, säger Portin i ett pressmeddelande.

Portin har tidigare arbetat som projektansvarig inom skolprojekt hos Halden SK samt träningschef för ungdomar i Turun Suunnistajat ry.

Till förbundstränarens uppgifter hör att utveckla och leda träningsverksamhet samt planera, genomföra och koordinera den dagliga träningsverksamhet i Österbotten i samarbete med lokala orienteringsföreningarna, Vasa Idrottsakademi, Folkhälsan, Vörå samgymnasium - idrottsgymnasium och orienteringsförbundet.

Diskussion om artikeln