Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Respass för det finländska mixedparet: "Nu vet vi i alla fall vad vi ska träna på"

Från 2017
Anton Kaisti och Jenny Nyström.
Bildtext Jenny Nyström och Anton Kaisti nådde kvartsfinal i rysk, internationell tävling.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Tävlingen White Nights utanför Sankt Petersburg slutade i besvikelse för Finlands bästa dubbelpar i badminton Anton Kaisti och Jenny Nyström. I kvartsfinalen var ett franskt par snäppet bättre.

– Vi började lite för trögt mot fransmännen och de fick en bra ledning. I andra set spelade vi bra och där hade de int så mycket att säga. Tredje set började igen lite dåligt med för mycket fel och så fick vi inte fast dem mera, säger Anton Kaisti efter matchen.

Första set gick till Bastian Kersaudy och Lea Palermo med 21–15 medan finländarna vann det andra med 21–12. Tredje set skrevs 21–13 till fransmännen som avancerade till semifinal.

– Vi gjorde för mycket lätta fel. Det märks att vi inte spelat hårda matcher på länge, därför kommer det lätta fel. I Finland får vi inte så här hårt motstånd, säger Jenny Nyström.

Paret har inte tävlat på en dryg månad utan satsat på träning för att vara i form i VM i Glasgow i slutet av augusti.

– Jag tycker att vi tränat bra så det är det inget fel på det. Det är små saker som vi måste förbättra för att vinna ett sådant här par i två set, säger Nyström.

– Vi är besvikna att vi inte kunde vinna och spela bättre, men nu vet vi i alla fall vad vi ska träna på mera, säger Kaisti.

Hittills har Nyström och Kaisti tillsammans vunnit sex internationella titlar i mixed, Anton har fyra till med utländska partners samt var sin i singel och dubbel.

Diskussion om artikeln