Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eetu Heino klar för semifinal i White Nights

Från 2017
eetu heino 4.8.2015
Bildtext Eetu Heino spelar sin kanske bästa badminton just nu.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Finlands främsta badmintonspelare deltar på bred front i den internationella EBU-tävlingen utanför Sankt Petersburg. För vissa tog tävlingen slut redan i de första omgångarna, Eetu Heino bär de blåvita färgerna i semifinalerna.

Den enda finländaren som fortfarande är med är sjundeseedade Eetu Heino som tills vidare radat upp tre segrar i herrsingel. I sin kvartsfinal besegrade han Danmarks Kim Bruun efter en hård tresetare: 21–15, 12–21, 21–19. Bruun är 56:e på världsrankinglistan, Heino 94:e. I semifinalen möter Pargasbördige Heino den förstaseedade spanjoren Pablo Abian.

Förutom Heino deltog fyra andra finländska herrar i singel: Anton Kaisti vann två matcher men förlorade i åttondelsfinalen. Henri Aarnio och Iikka Heino vann en match var och Kalle Koljonen två.

I damsingel åkte Nanna Vainio, 67:e på världsrankinglistan och sjätteseedad i tävlingen, ut redan i första omgången mot Turkiets Neslihan Yigit, som är 135:e på världsrankinglistan. Tredjeseedade Airi Mikkelä parkerar på 52:a plats på samma lista men föll ut redan i andra omgången.

I mixed vann Anton Kaisti och Jenny Nyström två matcher men föll i kvartsfinal.

I herrdubbel vann Aarnio och Iikka Heino en match men förlorade i andra omgången. På samma sätt gick det för Jenny Nyström och Sonja Pekkola i damdubbel: seger i första matchen och förlust i andra matchen.

Diskussion om artikeln