Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit värvade effektiv KHL-back

Från 2017
Matt Gilroy ansluter sig till Jokerit.
Bildtext Matt Gilroy ansluter sig till Jokerit.
Bild: /All Over Press

Den amerikanske backen Matt Gilroy har undertecknat ett ettårigt kontrakt med den helsingforsiska KHL-klubben Jokerit. Förra säsongen var han den näst effektivaste backen i hela KHL.

Den 32-årige Gilroy spelade i fjol (och säsongen innan det) i Spartak Moskva där han slutade på andra plats i backarnas poängbörs. På 57 matcher stod han för poängen 7+31=38. Ettan Chris Lee spelade i en helt egen liga: på 60 matcher för Metallurg Magnitogorsk stod han för 14 måloch 51 assist, det vill säga ofattbara 65 poäng.

Totalt har Gilroy spelat 166 KHL-matcher i vilka han noterats för 22 mål och 64 assist.

– Gilroy är stark på skridskorna och en offensiv back som hört till KHL:s bästa backar under de tre senaste säsongerna. Vi kommer att ha nytta av hans erfarenhet och det faktum att han är en right-back, något som vårt försvar saknat, säger Jokerits GM Jari Kurri på klubbens webbplats.

Innan sin sejour i Ryssland spelade han i Nordamerika, bland annat 225 matcher i NHL i vilka han noterats för poängen 11+37=48.

Från förra årets defensiv har Chad Genoway, Topi Jaakola, Ville Lajunen och Arturs Kulda lämnat laget medan Gilroy, Mike Lundin och Saimi Lepistö anlänt till Helsingforsklubben.

Jokerits lag per den 8.7.2017 kan ses här!

Diskussion om artikeln