Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska gulddrömmen förstärktes – Ståhl etta på VM-arenan

Från 2017
Daniel Ståhl får finna sig att vara huvudfavorit i diskustävlingen i VM nästa månad.
Bildtext Daniel Ståhl får finna sig att vara huvudfavorit i diskustävlingen i VM nästa månad.
Bild: /All Over Press

Lördagen den 5 augusti är det tänkt att årets världsetta Daniel Ståhl ska vinna VM-guld i diskus på Olympiastadion i London. Just därför smakade segern i Diamond League-tävlingen på samma arena extra bra.

– Jag gillar den här arenan och nu har jag fått pröva på ringen. Det var en viktig vinst, säger svensken till TV4 efter triumfen i London.

En blågul seger som säkrades först i den sista omgången. Daniel Ståhls diskus landade då vid 66,73 vilket räckte till första plats i en mycket jämn tävling. Ståhl var sju centimeter före tvåan Fedrick Dacres från Jamaica och ytterligare en centimeter före belgiska trean Philip Milanov.

Att ettan Ståhl nu kastade nästan fem meter kortare än sitt världsårsbästa på 71,29 berodde bland annat på att det var helt vindstilla på Londonarenan, långt ifrån idealiska förhållanden för diskusbjässarna.

"Monster of Sweden"

Daniel Ståhl hann också slåss med funktionärerna då han tyckte att hans fjärde kast felaktigt fick röd flagg för övertramp. Till slut blev det i alla fall svensken som fick sista ordet och visade att han trivs på den kommande VM-arenan och i den brittiska huvudstaden.

– De kallar mig för Monster of Sweden men jag tycker väl Ståhlmannen är bättre, säger Ståhl.

Diamond League-galan i London bjöd i övrigt bland annat på ett par världsårsbästanoteringar: USA-damen Allyson Felix löpte 400 meter på 49,65 medan Nijel Amos från Botswana stod för årets snabbaste herrlopp på 800 meter med 1.43,18.