Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Arrangörerna nöjda med årets regatta i Hangö

Från 2017
Uppdaterad 10.07.2017 11:53.
Ståtliga åttor i Hangö regatta 2016.
Bildtext Hangö regatta seglades under veckoslutet. (Arkivbild från regattan i fjol).
Bild: Peter Lindholm

Närmare 300 anmälda båtlag och ett strålande segelväder på fredagen och lördagen gör att arrangörerna av årets Hangö regatta är nöjda med årets tävlingar. Söndagens dåliga seglingsvindar sänker inte särskilt mycket på helhetsbetyget, säger Kalle Niemi, kommodor för Hangö segelförening (HSF).

Sammanlagt 282 anmälda båtlag, omkring 70 personer i arrangörsstaben och strålande seglingsväder på fredagen och lördagen gör att Kalle Niemi har lätt att le.

HSF ordnar Finlands största seglingsevenemang Hangö regatta tillsammans med Hangöudds Segelsällskap och Ekenäs Segelförening.

- Trots att många starter inte kunde slutföras på de yttre banorna och nio klasser inhiberades på de inre banorna på söndagen, har seglarna varit på gott humör. Stämningen har varit otroligt fin hela tiden, säger Kalle Niemi.

Stormvindar hela juni

På fredagen och lördagen var seglingsvädret närmast perfekt.

- Det kändes fint, eftersom det under hela juni månad varit närmast vinterstormar som blåst här, säger Niemi.

Han är speciellt stolt över den mängd människor som dagligen medverkat i arrangemangen.

- Vi har haft minst 70 personer med varje dag i arrangemangen vilket är otroligt strongt i en liten stad som Hangö. I större städer i Finland får de inte ihop så många människor, skrattar Niemi.

Han säger att arrangörerna under sommaren och hösten ska evaluera regattan för att igen år 2018 ordna nya seglingstävlingar i Hangö.

Resultaten från årets tävlingar finns på arrangörernas webbplats.

Diskussion om artikeln