Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-mästaren vann Giro d'Italia – Lepistö tvåa i poängtävlingen

Från 2017
Lotta Lepistö under OS i Rio.
Bildtext Lotta Lepistö.
Bild: Lehtikuva

Anna van der Breggen från Nederländerna vann årets upplaga av Giro d'Italia – hennes andra titel i etapploppet på cykel. Lotta Lepistö slutade på andra plats i poängtävlingen efter Annemiek van Vleuten.

Van der Breggen, som vann OS-guld i linjeloppet i Rio de Janeiro, hade inga problem att försvara sin minutstora ledning på den avslutande 124 kilometer långa etappen med start och målgång i Torre del Greco söder om Neapel.

Finlands Lotta Lepistö kom 66:a totalt och tvåa i poängtävlingen efter Annemiek van Vleuten.

Lepistö var nöjd med helheten i karriärens första Giro d'Italia, det blev bland annat en etappseger och två andraplatser.

– Jag kämpade på allvar om segern i poängtävlingen med räckte inte riktigt ända fram, sade Lepistö i ett pressmeddelande från cykelförbundet.

Lepistö hade inga särskilda förväntningar på Italien runt, men var redan i förväg beredd på att hon inte hade chanser i den totala tävlingen.

– Jag åkte direkt från FM till Italien. Jag fick fråga av tränaren vad min kondition var efter vårens paus. Svaret var bra, balanserad, och det var den ju också. Men å andra sidan överskred de tre pallplaceringarna förväntningarna rejält, sade Lepistö.

Lepistös nästa säkra tävling är EM Danmark i augusti. Eventuellt blir det också linjeloppet La Course, som körs samma dag som sista etappen i herrarnas Tour de France.

Text: FNB

Diskussion om artikeln