Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Tron, värderingarna och jakten på den rätta

Från 2017
Tro, hopp och kärlek - Spela upp på Arenan

I andra säsongen av Tro, hopp och kärlek följer vi två präster, en pastor och en diakon i deras sökande efter den stora kärleken. Tillsammans med programledare Mark Levengood får vi följa dem i deras vardag, i deras församlingar och i deras sökande efter den rätta.

Under några intensiva veckor kommer de att dejta en rad olika singlar. De tvingas utmana sig själva och sina värderingar i jakten på den stora kärleken. Det blir skratt, lite gråt och mycket kärlek.

Vi träffar diakonen Daniel (32) som är adopterad från Sri Lanka och har vuxit upp i Umeå. Han är modemedveten och skicklig kock men har aldrig haft en riktig relation.

Kristina (43) träffar vi ute i på Värmdö där hon jobbar som präst. Hon har en dotter på tre år och är full av livsglädje. Nu söker hon en rejäl man som inte är för "vek och filosofisk".

Filip (32) är frikyrkopastor som sedan sju år bor i Malmö. Gudstjänsterna håller han i sitt eget vardagsrum och han jobbar också som väktare. Han har varit singel hela sitt liv, ja faktiskt inte ens kysst någon, men är nu beredd på det äventyr som serien innebär.

Sist men inte minst har vi prästen Jessica (46) som bor i Landskrona och har fyra barn i åldern 10 - 20 år. Hon är nyligen prästvigd och har tidigare jobbat som teaterregissör, skådespelare och är även utbildad sexability-coach.

Orginaltitel: Tro, hopp och kärlek (Säsong 2 / Sverige)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision