Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PS Kemis målspruta och ivorian blir Morelos ersättare i HJK

Från 2017
Uppdaterad 10.07.2017 12:26.
HJK.
Bildtext HJK får förstärkning i anfallet efter att ha tappat Alfredo Morelos.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Filip Valencic och Jean-Jacques Bougouhi ska fylla tomrummet efter Alfredo Morelos i HJK. De ger oss helt nya möjligheter i anfallet, säger HJK:s chefstränare Mika Lehkosuo.

Efter Alfredo Morelos flytt till Rangers har det spekulerats i vilken – eller vilka – spelare som ska ersätta den kliniska colombianen.

Nu har svaret kommit. Valencic och Bougouhi ska fylla Morelos skor.

Valencic redan åttamålsskytt

Valencic hör till de största utropstecknen i årets upplaga av fotbollsligan. Slovenen har redan gjort åtta mål och passat fram till fyra. Valencic blev utsedd till månadens spelare i juni.

Kontraktet är av den längre sorten i fotbollsligasammanhang. Valencic har skrivit på fram till slutet av år 2019. PS Kemi skriver att klubben får en avsevärd kompensation för Valencic.

PS Kemi tappar också Jussi Aalto. Aalto återvänder till sina hemtrakter för arbete utanför fotbollen.

Bougouhi ansluter från ryska ligan

Ivorianen Bougouhi är också anfallare. Han spelade senast för ryska Ural Jekaterinburg. Kontraktet med HJK täcker den pågående säsongen och innehåller en option för år 2018.

Bougouhi har mest nött bänk i Ryssland och är ute efter en nystart i HJK.

– Både Filip och Jean-Jacques ger oss helt nya möjligheter i anfallet, säger HJK:s chefstränare Mika Lehkosuo på klubbens webbplats.

– Valencic klarar av att spela i flera offensiva roller och han har varit fantastiskt effektiv i fotbollsligan. Valencic klarar av att föra fram bollen i snabbt tempo och har en stark vänsterfot. Bougouhis vapen är en kombination av explosiv fysik och tekniskt kunnande.

HJK leder ligan med åtta poängs marginal till tvåan VPS. I Europa League-kvalet vann HJK över Connah's Quay och möter makedonska KF Shkëndija på torsdag.

Diskussion om artikeln