Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Populärt med spa när havsvattnet är kallt

Från 2017
Kvinna vid Caribia
Bildtext Kirsi Koskinen från Helsingfors har med familj kommit på spasemester till Åbo.
Bild: Tobias Bergman

På grund av den sena våren är ytvattnet kallare än normalt. På Caribia i Åbo har man märkt ett ökat antal badgäster som flyr det instabila sommarvädret.

Juni månad har varit svalare än vanligt. Den sena våren har även bidragit till att ytvattnet är kallare än normalt.

Kirsi-Marja Rossi jobbar som skiftledare på Caribias spaanläggning konstaterar att vädret har påverkat antalet badgäster.

- Vi märker ju att när det till exempel regnar så kommer det fler besökare och eftersom vattnet vid sjöar och hav fortfarande är kallt så då är det ju skönt att komma in och bada i varmt vatten.

Förutom regelbundna besökare som pensionärer och vattengymnaster kommer även många andra Åbobor beroende på vädret, berättar Kirsi-Marja Rossi.

- När skolorna slutar är det tydligt att de yngre kommer och badar. På kvällarna brukar även barnfamiljer komma då föräldrarna slutar på jobbet. Från skärgården och grannkommuner kommer det badgäster som oftast stannar en hel dag.

En av dem som besöker Caribia idag är Anders Ingman med familj från Stockholm.

- Vi har sommarstuga i Pargas och kommer gärna hit när det är dåligt väder. Om vädret skulle vara varmare skulle vi antagligen åka mer båt och bada ute i havsvattnet.

Väderprognosen påverkar

För tillfället har det utlovats lite bättre väder men trots det är det livligt vid bassängavdelningen.

- När väderprognosen utlovar dåligt väder så söker sig folk inomhus till värme. Vid midsommar hade vi till exempel fullbokat, säger Kirsi- Marja Rossi.

Diskussion om artikeln