Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lätt dömd straff satte tonen – IFK Mariehamn chanslöst mot Kasper Hämäläinens Legia Warszawa

Från 2017
Uppdaterad 13.07.2017 11:18.
Champions League kval, IFK Mariehamn
Bildtext Här sätter Guilherme in första spiken.

Allting började gå snett i den åttonde spelminuten då Aapo Mäenpää i straffområdet knuffade till Legias Łukasz Broź som föll som en kägla. Resultatet blev en lätt dömd straff som brasilianaren Guilherme lyckades sätta in i nätmaskorna.

Guilhermes fullträff var början till en överlägsen 3–0-bortaseger för de polska mästarna över IFK Mariehamn i Champions League-kvalets första möte.

Hämäläinen tog för sig

Legia som senaste säsong var trea i gruppspelet efter Borussia Dortmund och Real Madrid fick följande målläge i den fyrtionde minuten. Kasper Hämäläinen var bra framme på ett inlägg och nickade en stenhård boll som Andreas Vaikla i IFK-målet halvparerade.

Dominik Nagy var först på returen och förde Legia upp i en 2–0-ledning som höll sig i cirka fyra minuter.

Då susade Hämäläinen igenom IFK-försvaret assisterad av Guilherme. Hämäläinens chip var som från skolboken då han överlistade Vaikla för tredje gången.

Andra halvleken en lång transportsträcka – speciellt efter Dafaas utvisning

IFK Mariehamn höjde på försvaret i den andra halvleken men Legia hade inga stora svårigheter att såga sig igenom hemmaförsvaret.

När Anthony Dafaa med en halv timme kvar att spela drog på sig sitt andra gula kort i matchen och utvisades efter en tackling bakifrån var det sista hoppet ute.

Polackerna höll boll och skapade farligheter medan IFK stångade med en man mindre utan att kunna skapa oro i Legiaförsvaret.

Bollen i Legias mål

En gång hade hemmalaget bollen i Legias mål då Dafaa satte den i nätmaskorna. Dafaa var tyvärr i solklar offside och målet underkändes.

Förlust med 0–3 hemma gör uppförsbacken är för brant. Returmötet spelas om en vecka och skam den som ger sig.

Med tanke på Legias kvalitet är det ändå lätt att förutspå att IFK Mariehamns äventyr då tar slut.

Ett av de få glädjeämnena för IFK Mariehamn var att Albin Granlund var tillbaka i hetluften efter sina skador. Granlund spelade de sista 18 minuterna.

Lungt på läktarna

Det var fullsatt på läktarna men de tillresta polska åskådarna höll sig som tur var i skinnet.

På förhand befarade man att det kunde uppstå oroligheter och polispådraget var därför större än vanligt.