Trump har landat i Paris
USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania har inlett sitt besök i Paris. Trump är hedersgäst vid det franska nationaldagsfirandet. Också Merkel och hennes regering är på besök i den franska huvudstaden på torsdagen.
Trump ska bland annat besöka Napoleons grav och möta amerikanska trupper som är stationerade i Frankrike, innan han sätter sig vid förhandlingsbordet med Frankrikes president Emmanuel Macron på torsdag eftermiddag.
Efter en gemensam presskonferens med Macron på torsdag kväll ska de två presidenterna med fruar äta middag i restaurangen Jules Verne i Eiffeltornet.
Trump är hedersgäst vid det franska nationaldagsfirandet på fredagen.
I år högtidlighålls inte bara minnet av stormningen av Bastiljen, utan man uppmärksammar också att det är hundra år sedan de amerikanska truppernas intåg i Första världskriget.
Vad gäller torsdag eftermiddagens överläggningar mellan Trump och Macron så väntas de handla en hel del om den gemensamma kampen mot terrorism och terrororganisationen IS.
De två är oense vad gäller frågor om klimat och handel, men enligt Macrons tjänstemän tänker Macron inte att undvika de här ämnena heller.
Amerikanska medier menar att besöket i Paris är ett välkommet avbrott för Trump från kontroverserna på hemmaplan kring sonen Donald Trump Jr:s ryska kontakter.
Det är ändå sannolikt att Trump tvingas svara på frågor också om den kontroversen under kvällens presskonferens.
Macron har också besök av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och hennes regering på torsdagen.
De tyska och franska regeringarna håller ett gemensamt möte, innan Macron sätter sig ner vid förhandlingsbordet med Trump.
Det främsta målet med mötet är att visa upp ett fördjupat samarbete mellan Paris och Berlin när det gäller EU - speciellt då Storbritannien nu planerar att lämna unionen.
Macron är en förkämpe för fördjupad integration. Han vill se ett fördjupat EU-samarbete åtminstone vad gäller försvaret, säkerheten och invandringen.
Både Macron och Merkel förespråkar det som kallas "olika hastigheter". Det vill säga att EU-länder som vill fördjupa samarbetet på vissa områden kan göra det utan att hindras av motvilliga länder.