Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Quentin Tarantino planerar film om Mansonmorden

Från 2017
Quentin Tarantino håller tacktal efter att ha mottagit ett pris i Jerusalem i juli 2016.
Bildtext Quentin Tarantino har flera gånger sagt att han kommer att gå i pension efter sin tionde film. Mansonfilmen skulle bli hans nionde.
Bild: EPA/Abir Sultan

Den Oscarsbelönade och kontroversiella regissören Quentin Tarantino planerar en film om morden som "familjen" Manson begick.

Tarantino har själv skrivit manuset för filmen och lär vara i farten med att finslipa de sista detaljerna. Enligt amerikanska medier lär flera världskända skådespelare ha diskuterat projektet med regissören.

Åtminstone Jennifer Lawrence och Brad Pitt ryktas vara involverade. Brad Pitt har tidigare samarbetat med Tarantino i filmen Inglourious Basterds.

Vissa amerikanska medier har också rapporterat att Samuel L. Jackson och Margot Robbie diskuterat roller i filmen med Tarantino.

"Familjen" utförde morden

Massmördaren Charles Manson, 82, sitter fortfarande i fängelse och avtjänar straffet som han dömdes till 1969 för mordet på sju personer.

Bland de mördade fanns filmregissören Roman Polanskis fru Sharon Tate som var gravid i åttonde månaden. Manson begick inte morden själv utan beordrade medlemmar i kulten "Mansonfamiljen", vars ledare han var, att begå gärningarna.

Om filmen om Mansonmorden blir av blir det första gången Tarantino regisserar en film som grundar sig på verkliga händelser.

Quentin Tarantino har flera gånger sagt att han kommer att gå i pension efter sin tionde film. Mansonfilmen skulle bli hans nionde.

Källor: FNB, Hollywood Reporter

Diskussion om artikeln