Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Långt till butiken och trångt i bussen – Kronbergsstrandens invånare är missnöjda

Från 2017
Oljecistern, med bygge och lyftkranar i bakgrunden vid Kronbergstranden.
Bildtext Några av den gamla oljehamnens oljecisternar kommer att renoveras och lämnas kvar.
Bild: Lukas Rusk

För få bussar och ingen närbutik – det klagar invånarna på i den nya stadsdelen Kronbergsstranden. Området ska vara helt färdigt år 2030 men ungefär 1 500 personer har redan flyttat in i de färdiga delarna. En ny busslinje ska börja köra snart, säger Pirjo Sirén, projektchef för Kronbergsstrandens bygge vid Helsingfors stadskansli.

Många hus vid Hundholmsvägens och Gunillavägens korsning är redan klara. Jyrki Valkeala är en av de 1 500 personerna som redan flyttat in i Kronbergsstrandens nya bostadsområden. Han har bott här i ett och ett halft år.

Jyrki Valkeala står vid Hundholmsvägen och Gunillavägens korsning i Kronbergsstranden.
Bildtext – Det här är ett bra ställe att bo på, säger Jyrki Valkeala. Han flyttade till Kronbergsstanden för ett och ett halft år sedan.
Bild: Lukas Rusk

– Buss 84:s ändhållplats flyttades hit men det räcker inte. Man ryms nog med i bussarna här vid ändhållplatserna men halvvägs till Hertonäs är de helt fulla. Under det första halva året var det mycket oljud från byggarbetet men nu har det lugnat sig och varit bra. Jag har nog allmänt varit nöjd med att bo här, säger Valkeala.

Valkeala har alltid bott i Helsingfors. Han flyttade till Kronbergsstranden eftersom det är nära till havet och naturen.

– Vi har ingen närbutik. Det fanns en liten butik här i närheten men den stängdes för ungefär ett halft år sedan.Vi får gå ganska långt för att handla, säger Valkeala.

Hundholmsvägen, vid korsningen till Gunillavägen, vid Kronbergsstranden.
Bildtext Området kring Hundholmsvägen och Gunillavägens korsning är till största del klart. Det saknas ändå gatustenar och några hus håller ännu på att byggas.
Bild: Lukas Rusk

"En temporär butik för övergångstiden"

– Vi har fått precis samma kritik från andra invånare, säger Pirjo Siren vid Helsingfors stadskansli.

Hon berättar att det hänt att föräldrar som haft barnvagn med sig inte rymts in i bussarna.

– Vi kontaktade HST och en ny busslinje ska börja trafikera mellan Kronbergsstranden och Hertonäs i mitten av augusti, säger Siren.

Bilar kör förbi bygge vid Kronbergsstranden.
Bildtext Ett höghusområdet med fyra husbolag och parkeringsgrotta byggs vid Silverberget. Stora delar av Kornbergsstranden är först i planeringsskedet.
Bild: Lukas Rusk

Enligt områdets plan ska både affärscentrum och butiker byggas på området. De kommer ändå att vara klara tidigast i slutet av 2018.

– Vi har försökt reda ut ifall en temporär butik eller livsmedelskiosk kunde öppnas på området under övergångstiden, säger Siren.

Den nya stadsdelen byggs där Degerö oljehamn stod tidigare. Siren säger att dryga 13 000 personer ska bo på det nya området. År 2030 ska stadsdelen stå klar. Då ska också Kronbroarna vara klara. Broarna kommer att gå från Kronberget till Högholmen och därifrån till Sumparn. En spårvagnslinje kommer att trafikera rutten från Kronbergsstranden, över broarna till Helsingfors centrum.

Skärmdump från Google Maps på Kronbergsstranden och Hundholmen.
Arkitektbyråns planeringsbild på Kronbergsstranden år 2025.
Jämförelse av två bilder: Så kommer Kronbergsstranden att förändras under det kommande årtiondet.
Bilder: Skärmdump /Google Maps 2017 (vänster), Tyko Saarikko /Helsingfors stadsplaneringsverk (höger)

Diskussion om artikeln