Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Alice Adolfsson vann Åbo handelskammares tävling med Pargas-video

Från 2017
Uppdaterad 13.07.2017 17:56.
alice adolfssons youtubevideo

Tjugo tonåringar deltog i juni i Åbo handelskammares Youtube-skola. De deltog också i en videotävling och nu har vinnaren korats. Alice Adolfsson kammade hem segern med videon "Meidän Parainen" (Vårt Pargas).

Youtube-skolan ordnades av handelskammarens ICT-utskott. Ungdomarna övade under en dag på att filma och editera, och fick också bekanta sig med Youtube-världens nätetikett. Som en fortsättning på kortkursen lanserades tävlingen "Min ort". Meningen var att de unga youtuberna skulle få filma sin hemort via saker som är viktiga för dem.

Handelskammaren uppger att de fick in många fina videor från olika hörn av Egentliga Finland. till vinnare valdes ändå Alice Adolfssons bidrag, som enligt juryn var stilig och skickligt gjord, och som bäst fångade tävlingens idé. Priset var en smarttelefon.

Alice Adolfsson tar emot första pris i Youtube-tävling. Priset är en smarttelefon.

Laura Lehtonen kom på andra plats i tävlingen, Ida Salos kom trea.

ICT-utskottets ordförande Harri Salo berömmer deltagarna.

- Videokommunikationens betydelse växer hela tiden i vårt samhälle. Det var var fint att se ungdomarnas motivation att göra Youtube-videor, och se hur mångsidiga och fina videor de producerade, säger Salo.

Enligt utskottets sekreterare Tiina Vainio stöda ett verkligt kunnande.

- ICT-utskottet ska främja digitaliseringen och vi ville utveckla ungdomarnas tekniska kunnande och lära ut datasäkerhet. Det är en ska att se på videor, en annan attsjälv filma, editera och publicera, säger Vainio.

Videon kan ses på Youtube.

Diskussion om artikeln