Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Tiotal allvarligt skadade efter ras i Dalarna

Från 2017
En vägskylt för den svenska staden Ludvika i Dalarnas län.
Bildtext Bron rasade i staden Ludvika.
Bild: Mostphotos/Nimra

Ett tiotal personer har skadats allvarligt efter att en byggnadsställning i anslutning till en bro över järnvägen har rasat i Ludvika, uppger Dalapolisen.

- Det är en större olycka. Det är en bro som ska ha rasat, säger svenska polisens presstalesperson Stefan Wickberg till TT.

Han säger att enligt de första uppgifterna som polisen fått ska ett tiotal personer vara allvarligt skadade. Ett mindre antal ska ha fått lindriga skador.

- Men det här är inte en säkerställd bild. Vi får avvakta och se tills vi får mer säkerställda uppgifter, säger Stefan Wickberg.

Polisen har tio enheter på plats vid olyckan.

- Räddningstjänsten har meddelat oss att de skickar allt de har.
Larmet om olyckan vid brobygget över järnvägen kom klockan 14.13 svensk tid.

- En järnvägsbro under konstruktion har rasat. Den var inte klar, det var en arbetsplats. Hela skiten har rasat ihop. Vad jag har hört så kan två till tre personer ha hamnat under rasmassorna, säger en person, som vill vara anonym, som jobbar på ett företag i närheten, till TT.

- Tågen går under arbetsplatsen. Vanliga människor går inte där under på spåren men de som arbetar går väl där, antar jag, säger uppgiftslämnaren.

Enligt SOS Alarm är fyra ambulanser på plats, och ytterligare resurser är på väg. Inga har ännu körts iväg till sjukhus, enligt SOS Alarm. Det är alltså oklart hur många som kan ha skadats.

Text: FNB-TT