Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK gjorde magplask i Makedonien – Shkendija på väg mot avancemang i Europa League

Från 2017
Uppdaterad 14.07.2017 08:32.
Besart Ibraimi sätter straff
Bildtext Besart Ibraimi satte in två straffar.

HJK kommer efter 1-3 förlusten mot makedonska Shkendija att få det ytterst svårt att ta sig vidare från den andra omgången av kvalet till Europa League. Det som började så bra blev en total katastrof när 90 minuter var spelade.

Ousman Jallow gav HJK den start man hade hoppats på då han förde gästerna upp i 1–0-ledning efter en dryg halv timmes spel. Juha Pirinen gav en hörna och Shkendijas försvar hade först bollen i ribban varifrån den studsade till Jallow som prickade in den.

Ibraimi kvitterade strax före paus

Det första molnet på HJK-himlen uppenbarade sig strax före paus. Då tilldömdes hemmalaget en straff och det var dags för Besart Ibraimi att presentera sig för första gången genom att sätta in kvitteringen.

Hjälten Ibraimi fortsatte på utstakad linje genom att i början av andra halvleken föra hemmalaget i ledning efter en fin kombination. En halv timme återstod då av matchen.

Några minuter senare fällde Hannu Patronen en motståndare inne i straffområdet.

Ett rätt så fult tilltag som förutom ett rött kort för Patronen dessutom betydde straff för Shkendija. Fram stegade Ibraimi som fullbordade sitt hattrick.

HJK är inför returmötet om en vecka ordentligt i brygga. Det enda som talar för ett möjligt avancemang är bortamålet som Jallow stod för. Det kan vara guld värt.

Nästa torsdag tvingas HJK dessutom att klara sig utan mittbacken Hannu Patronen.