Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Mest lönsamt att investera i bostäder i Vasa

Från 2017
Folk på Vasa torg.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Kati Enkvist

Enligt en undersökning som hyresvärdsorganisationen Suomen vuokranantajat och Pellervon taloustutkimus har gjort är Vasa Finlands bästa stad för bostadsplacerare. Hyresvärdar får helt enkelt bra utdelning på sina investeringar.

Hyresvärdsorganisationen Suomen vuokranantajat och Pellervon taloustutkimus har sedan 2013 jämfört Finlands städer ur en lönsamhetsaspekt för hyresvärdar. Även i år tar Vasa första platsen.

- Vasa är enligt alla mätare en bra stad att bostadsplacera i, och framtidsutsikterna är positiva. Befolkningstillväxten är jämnt bra och studerande i studiestaden finns det tillräckligt av. Det finns efterfrågan på bostäder, säger Tuomas Viljamaa på Suomen Vuokranantajat.

Enligt Viljamaa är konkurrensen mellan Vasa och Seinäjoki en sorts konkurrens som de båda städerna vinner på. I organisationernas jämförelse ligger Seinäjoki på elfte plats.

Undersökningen pekar på att hyresvärdarna i Vasa får stabila inkomster från sin uthyresverksamhet. Bland de lönsammaste städerna hittar man också Jyväskylä, Karleby, Kuopio och Helsingfors.