Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Mingla dig till nya affärspartners

Från 2017
En telefon som kör nätverksappen Mingla.
Bildtext Mingla användes flitigt under Finlandsarenan i Björneborg. 3 000 personer använde appen för att hitta samarbetspartners och skapa nätverk.
Bild: Lehtikuva

I år gjorde appen Mingla premiär på Finlandsarenan. Där den kända dejtingappen Tinder hjälper dig att hitta partners i kärlekslivet så hjälper Mingla dig att hitta partners i arbetslivet.

Under den gångna veckan i Björneborg var det många som gick med näsan i telefonen, men på skärmen var det inte Facebook eller Instagram som fokuset låg på, utan på Mingla.

Mingla fungerar i princip som Tinder, men riktar sig till företagare, politiker och representanter för olika medborgarorganisationer.

Detta betyder att appen söker användare i närheten som du kan "gilla" eller "ogilla". Om två användare "gillar" varandra matchar man och kan börja chatta med varandra.

Målet är att förena människor som kunde ha nytta av att träffas och under politikerveckan i Björneborg använde närmare 3 000 personer Mingla. Det här resulterade i 30 000 matchningar, vilket betyder ungefär tio matchningar - eller potentiella samarbetspartners - per användare.

- Också i dag har appen fått hundra nya användare, trots att det är Finlandsarenans sista dag, säger Maria Vaismaa, kommunikationschef vid Miltton, på fredagen.

Det är Miltton som ligger bakom appen. Den utvecklades inför den svenska politikerveckan Almedalen förra sommaren, och fick i år sin premiär på Finlandsarenan.

"Många träffas i vardagen"

Efter att Finlandsarenan avslutas får appen leva sitt eget liv. Profilerna försvinner inte, utan användarna kan fortsätta nätverka när de är tillbaka i vardagen.

- Det som är intressant och som vi märkte på Almedalen var att människor har begränsat med tid att träffas på själva evenemanget, men att de använder appen aktivt också veckor och månader efter evenemanget och träffas då i stället, säger Vaismaa.

Mingla har hittills minglat på Almedalen, Finlandsarenan och danska Folkemødet - nästa destination är Estland, där motsvarande politikervecka hålls i augusti.

Efter det kommer man att söka nya evenemang där tjänsten kunde vara till nytta, men fokus ligger på evenemang relaterade till handel och politik.

Mingla går hittills att ladda ner på fyra språk - svenska, finska, engelska och danska - och snart på estniska. Man kan skapa ett konto via Facebook, Linkedin eller Twitter.

Text: FNB

Diskussion om artikeln